TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs’ın adresi belli oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları hakkında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs meydanlarında milyonların buluşacağını söyledi. Beko, “1 Mayıs’ı tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mayıs’ın adresi belli oldu

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin İstanbul’da 1 Mayıs’ı kutlayacağı adres belli oldu. Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin yapılan hazırlıkları anlattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemlerini, başta Taksim olmak üzere 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istediklerini İçişleri Bakanı dahil olmak üzere ilgili makamlara ilettiklerini belirten Beko, “1 Mayıs 1977’de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, 2010-2011 ve 2012 yılında yüz binlerin buluştuğu Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs Meydanı olduğunu haykırmak, emeğin taleplerini kentin en merkezi meydanında görünür hale getirmek istediğimizi İstanbul Valisi’ne ifade ettik” dedi.

KUTLAMA ALANI MALTEPE

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamanın, 1 Mayıs’ta işçileri, emekçileri Taksim’e çağırmanın suç olmadığını ifade eden Beko, ancak bu taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olarak, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emeğin görkemli buluşmaları olarak örgütlemek kararlılığında olduklarını dile getiren Beko, şunları kaydetti: “Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, işsizler, kadın erkek, genç, yaşlı, çocuk milyonlar buluşacak. Ve bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepe’de olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs’ı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi ifade etmek isteriz.”

Toplantıya, DİSK, KESK, TTB, TMMOB ile bazı siyasi partilerin yöneticileri katıldı. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.