TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18. İzmir Kısa Film Festivali ödül töreni

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde çeşitli kategorilerde “Altın Kedi En İyi Film Ödülü”ne layık görülen filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 06:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
18. İzmir Kısa Film Festivali ödül töreni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Fransız Kültür Merkezinin katkılarıyla düzenlenen festivalin ödül töreni tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

SİNEMANIN ÖNÜ AÇILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, burada yaptığı konuşmada, kısa filmlerin sinemanın önünü açtığını söyledi. Kısa filmlerin seyirciyle buluşmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Tunçağ, bu sayede Türk sinemasının da önünün açılacağını ifade etti.

YOĞUN BAŞVURU

Festival yönetmeni Yusuf Saygı da organizasyona ilginin her geçen yıl arttığını, bu yıl 80’den fazla ülkeden bin 750 film için başvuruda bulunulduğunu belirtti. Bu filmlerden 400’ünü seyirciyle buluşturduklarını söyleyen Saygı, başvuruda bulunan herkese teşekkür etti.

Törende, Altın Kedi En İyi Film Ödülü, ulusal kurmaca kategorisinde “Toprak” isimli eseriyle Onur Yağız’a, uluslararası kurmaca kategorisinde “Heyvan” isimli kısa filmle İranlı kardeşler Bahram ve Baham Ark’a, belgesel kategorisinde “Uzaktaki Kadın” ile Özgür Demirci’ye, animasyon kategorisinde “Vadi” ile Can Erkan ve Salih Toprak’a, deneysel kategorisinde “Elli Altı” isimli eseriyle Dilara Şahin’e verildi. (AA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.