TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 bin 500 yıllık oyun sahnelendi

Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden tiyatroseverlerin buluştuğu İzmir Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali, Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Zincire Vurulmuş Antigone’ oyunu ile sahne açtı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2 bin 500 yıllık oyun sahnelendi

Birçok dünyaca eserin sahnelendiği tiyatroda izleyenler festivalin mutlaka devamının gelmesi gerektiğini ve Bergama’nın tanıtımı için böyle şeylere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu yıl 1. düzenlenen Uluslararası Bergama Tiyatro Festivali birbirinden önemli konuklar ve etkinlikler ile final yaptı. Festival dört gün boyunca Bergama’nın tüm otellerindeki tiyatroseverlerin akınına uğradı. Kentin sokaklarında, tarihi mekanlarında çeşitli oyunlar seyirci ile buluştu.

Bergama Kültür Merkezi (BerKM) önünden belediye bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan festival, kentte adeta bayram havası yaşattı. Cumhuriyet Meydanı’nda Anadolu ve Batı müziklerinin el ele tutuştuğu bir konser veren Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, performansı ile göz doldurdu. 13 Mayıs’ta sona eren festivalin ilk gününde çocuklar için Kopenhag’dan The Commedia School’un ‘Catastrophe’ performansı, Vicktor Octoblu’nun ‘Big Vic Experience’ gösterisi sergilendi.

Neredeyse 2 bin 500 yıl önce yazılmış olan ve eski Yunan’ın üç büyük tragedya yazarından biri olan Sophokles’in başyapıtı, adalet arayışının ve düşünce özgürlüğünün dışavurumunun anlatıldığı ‘Zincire Vurulmuş Antigone’ Sinan Küçüköz yönetmenliğinde Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Asklepion Antik Tiyatro’da muhteşem bir performans ile göz dolduran oyun, izleyenlerden büyük alkış aldı. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.