TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 Nisan’da gençliğin kalbi Ankara’da atacak

TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, 2 Nisan tarihinde Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Gençlik Meclisi’ne “Tüm gençliği ‘evet’, ‘hayır’ ayrımı yapmadan bekliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2 Nisan’da gençliğin kalbi Ankara’da atacak

TANER UYANIKER - ÖZEL HABER

Türkiye’nin en büyük gençlik örgütlenmelerinden birisi olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz bir araya geldik.

2 Nisan’da gerçekleştirilecek büyük Gençlik Meclisi hakkında bilgi veren Açıkgöz, her görüşten gencin katılacağı mecliste referandumda oylanacak yeni sistemi tartışacaklarını söyledi. Önemli konuşmacılarında katıldığı mecliste serbest kürsü ile gençler özgürce düşüncelerini ifade edebilecek.

Türkiye’nin şu anda iki önemli sorunu olduğunun altını çizen Açıkgöz, bunlardan birinin terörle mücadele diğerinin de ekonomik kriz olduğunu söyledi. Açıkgöz, “Şu anki gençliğimizin bir yakasından gelecek kaygısı diğer yakasından güvenlik sorunu tutuyor. Dolayısıyla bu iki meseleyi aşabilmemiz için tıpkı Mustafa Kemal’in yaptığı gibi güçlü bir meclisle, tüm halkın seferberliğiyle, topyekün bir mücadeleye girişmemizle ve milletle birleşmemiz gerekecektir. 1920’deki kurucu meclisimizle savaşı yönettik. Tüm millet seferber oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen mebuslar önce kongrelerle aşama aşama örgütlendi, daha sonra meclisi kurarak bunun merkezini inşa etmiş oldu. Kurtuluş Savaşı’nı o meclisle yönettik ve kazandık. Tüm milletle kazandık bunu. Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Savaşı’ndan önce yayınladığı Tekalif-i Milliye Emirleri tüm millet tarafından cevaplanmasaydı biz bu savaşı kazanamazdık ve açıkçası şu an tarih bambaşka olurdu.  Dolayısıyla bu güçlü meclis vurgusu bizim için çok önemli. Birlikte hareket edilebilinmesi meselesi değerli. Bu anlamda 16 Nisan referandumunu biz sakıncalı görüyoruz. Bir kişinin meclisin yetkilerini kendinde toplamasıyla bu süreci aşamayız biz. Birlikte, ortaklaşa hareket etmeyle bu ülkenin sorunlarını aşabiliriz. Bu referandumun sorunları çözmeyeceği gibi milletinde ‘evetçiler’, ‘hayırcılar’ olarak da ayrılmamasını istiyoruz. 16 Nisan’a dair her türlü çalışmanın biz vatan kaygısıyla yürütülmesi gerektiği kanısındayız. Bizde çalışmalarımızı bu eksende yürütüyoruz. Vatanın sorunlarını çözmek için ‘hayır’ diyoruz” dedi.

 

ÜLKE GENÇLİĞİ TOPLANIYOR

Ülkenin evlatlarının ayrışmadan bir bütün içinde tutulması gerektiğini belirten Açıkgöz,  “Biz bu süreçte AK Parti mensubu olan gençlerle de çok yakın temasa geçtik. Onlarda Türkiye’nin sorunlarını bu sistemin çözmeyeceğini ifade ediyorlar. Ülkü Ocakları da bunu ifade ediyor. 2 Nisan’da biz Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda bir Gençlik Meclisi düzenleyeceğiz. Muhafazakarını, devrimcisini, Atatürkçüsünü, Milliyetçisini 2 Nisan günü Ankara’ya davet ediyoruz ve bu sistemi tartışmaya açıyoruz. Gençliği de burada düşüncelerini ifade etmeye çağırıyoruz. Orada şu iradeyi koyacağız: evet diyende hayır diyende aynı salonda toplanabiliyor fikirlerini ifade edebiliyor. Bu tartışma kültürü ve anlayışı bizi doğruya götürebilir ve bizde Türkiye’nin sorunlarını böyle aşabiliriz. Demokrasi vurgusunu da orada yapmış olacağız ve gençliğinde orada bir model oluşturacağını düşünüyoruz. Çok değerli isimler bizimle beraber olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizimle olacak. Kendisi gelemese de partisinden üst düzey bir yönetici aramızda olacak. Bunun dışında MHP Genel Başkan adaylarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Onlarda bizimle olacak. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştük o gün kendisi de aramıza katılacak. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’da aramızda olacak. AK Parti eski kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır’da o gün salonda yerine alacak kişilerden birisidir. AK Parti gençliğine de çağrıda bulunuyoruz. Onlarda orada olsun. Tüm gençliğin bir araya geldiği ve ülke sorunlarını tartışabildiği bir ortam oluşmasını istiyoruz. Sabah bu saydığım katılımcıların konuşmaları gerçekleşecek. Öğleden sonra da gençlik temsilcilerinin görüşlerini ifade edeceği serbest kürsü olacak” diye konuştu. Salonda 5 bin gencin bulunacağını söyleyen Açıkgöz, İzmir gençliği olarak da orada yoğun bir katılımda bulunacaklarını ifade eti.

ÜRETİYOR, ÖĞRENİYOR, ÖĞRETİYORUZ…

TGB’nin yapısı hakkında da bilgi veren Açıkgöz, şunları söyledi: “TGB üniversite ağırlıklı bir topluluk. Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda sokağın nabzını tutan, sokağa da hakim olan bir örgüt. Özelinde çoğunluğumuz üniversite öğrencisiyiz ve bu şekilde çalışma yürütüyoruz. Ülkenin her üniversitesinde temsilciliklerimiz bulunuyor. Üniversitelerde çalışmalarda bulunurken de hep devamlı üretiyoruz. Üniversitenin üretiminde yer alan topluluklarında TGB’liler yer alıyor bir fiil üretiyor, öğreniyor, öğretiyor. Hocasıyla akademisyeniyle etkinlikler düzenliyor.”

PKK’NIN ETKİSİ KIRILINCA…

“TGB herhangi bir ayrım gözetmeksizin Atatürk ilke ve devrimleri kapsamında bir araya gelen gençlerden bir araya gelen örgüttür” diyen Açıkgöz,  sağcı, solcu ayrımı yapmadan herkesi bünyelerinde topladıklarını söyledi. Açıkgöz, “Emperyalist güçlere karşı mücadele etmeyi ve Atatürk devrimlerini anlamayı ve yaşatmayı kendimize hedef edindik. Bünyemizde, her kesimden genç bulunmaktadır. 19 Mayıs’ta 12. yılımızı doldurmuş olacağız. TGB üniversiteleri vatanın kalesi olarak gören ve bu uğurda çabalayan bir örgüt. Özellikle bu son süreçte Mehmetçiğin terörle mücadelesinde hep Mehmetçiğimizin yanında olmuş ve üniversitelerden terörün uzantılarının temizlenmesi için bir fiil çalışma yürüten bir örgüt. Mesela Manisa’da ‘Bursa Nutku’ndan ben görev aldım’ diyen arkadaşımızı okuldan atmaya kalkan rektör FETÖ soruşturması kapsamında okuldan atıldı. Bizler üniversitelerde hem PKK’nın uzantıları hem FET֒cularla kurulduğu ilk günden bu yana geri adım atmadan mücadele etik. Mehmetçiğin PKK’lılara yönelik operasyonları sürdükçe, bizimde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üye sayılarımız artıyor. Ağrı’dan Bitlis’e, Diyarbakır’dan Kars’a kadar bu bölgede inanılmaz bir örgütlenme atağına geçmiş durumdayız. İnsanlar artık PKK’nın yenilmesiyle daha özgürleşmeye başladı. Rahatça düşüncelerini ifade etmeye başladı ve bu gençliğe çok iyi yansıyor. Oranın öğrencileri sadece o yörenin öğrencileri değil Batı’dan da oraya çok sayıda öğrenci gidiyor. İki unsurda orada PKK’nın hegomenyasında rahat hareket edemiyordu. Ama şu son süreçte Atatürk’e, Kurtuluş Savaşı’na ilişkin, etkinlikler yapabiliyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİ UNUTMUYORLAR

Ülke sorunlarına yönelik üniversitelerde çalışmalar yürüttüklerini belirten Açıkgöz, “Bir Mehmetçiğin şehit olduğu haberi geldiğinde ya da bir Fethi Sekin’in İzmir Adliyesi önünde şehit edilmesini duyduğumuzda biz okullarda hemen ya basın açıklaması yapıyoruz ya da tüm üniversiteyi bayraklarla afişlerle donatıyoruz. Terörle mücadelede polisimizin askerimizin hemen yanında olduğumuzu onlara hissettiriyoruz. İzmir’de üniversiteler dışında da etkinlikler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

TGB KUŞAĞININ GELECEĞE BIRAKTIĞI MİRAS

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ve 4. baskısını da gerçekleştiren “Şu Çılgın Gençler” kitabı hakkında bilgi veren Açıkgöz, “Şu Çılgın Gençler bu topraklarda Mustafa Kemallerin yenilmeyeceğinin tarihe düşülmüş bir nottur. TGB'nin kuruluşundan bugüne değin milletimizle yazdığımız, on yıllık yakın dönem Türkiye tarihi. Aynı zamanda da TGB kuşağının geleceğe bıraktığı miras. Cumhuriyet devrimlerini yeniden yapacak, tamamlayacak olan kuşağın geleceğe koşuş öyküsü. Sürekli yazmaya devam edeceğimiz bir kitap” dedi.

TGB hakkında…

Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs 2006 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde, 40 üniversiteden 65 öğrenci topluluğunun bir araya geldiği Türkiye Gençlik Kurultayı ile kuruldu. TGB, yayılmacı ve sömürgeci güçlere karşı verdiğimiz ulusal Kurtuluş Savaşı ile kurulan bağımsız cumhuriyeti ve devrimleri savunmayı gençliğin en birinci görevi ilan eder. Bu görevi Atatürk’ün Bursa Nutku’ndan almaktadır. Ülkenin bağımsızlığına, birliğine ve cumhuriyete dönük saldırılara karşı, Türk gençliğini sağ-sol demeden vatan savunmasında birleştirmeyi başarmıştır. 19 Ekim 2013 tarihinde kurulan Türkiye Liseliler Birliği ile yüzlerce lisede faaliyet yürütmektedir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.