TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019 etkileşim yılı olacak

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’de Japon turistleri ağırlamak istediklerini belirtirken, JATA CEO’su Jungo Kikuma ise 2019 yılını Türkiye ve Japonya turizm etkileşim yılı ilan edeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2019 etkileşim yılı olacak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) yöneticileri İzmir Ticaret Odası üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “JATA yakın ilişkilerimiz olan bir kurum. İTO olarak iki kez JATA’nın düzenlediği turizm fuarlarına katıldık. 2018’de de JATA Turizm Fuarı’na katılacağız. Amacımız Japon turistleri kentimizde ağırlamak istiyoruz. Bu ziyaretlere o yüzden çok önem veriyoruz, çünkü Japon turistlerin aradığı her şey İzmir’de var. Doğasıyla, kültürel mirasıyla, gastronomisiyle kentimiz gerçekten eşsiz bir coğrafya. Japon turistler gittikleri her yerde daha çok kültür turlarını tercih ediyorlar. İzmir’de çeşitli kültür turları düzenleniyor” dedi.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

İzmir’de 2016 yılında 550 bin kruvaziyer ile yolcu ağırlandığını söyleyen Demirtaş, “Terör ne zaman nerede ortaya çıkacak, hiçbirimiz bilmiyoruz. Biz İTO olarak her türlü işbirliğine hazırız. Güvenli ve güzel bir İzmir yaşatacağımızın sözünü verebilirim. Ülkemizde 9 milyon seyahat eden turist var. Destinasyonlar biri de Japonya. THY desteğiyle 5-6 Şubat’ta Japonya’dan gelen heyeti İTO olarak ağırlayacağız” şeklinde konuştu. JATA CEO’su Jungo Kikuma, “Japonya’dan Türkiye’ye seyahatlerde Kapadokya ve İstanbul’a ağırlık veriliyor. JATA olarak biz seyahatleri tüm Türkiye’ye dağıtmak istiyoruz. İzmir ve Ege’ye daha çok Japon turist gelecek mekanizma üzerinde çalışıyoruz. Bizler Avrupa’daki güzel şehirlerden çok merkez olmayan 30 şehri seçmiştik. Şimdi turlarımızı 20 şehir olarak belirliyoruz ve bu şehirlerin arasına İzmir’i de alarak zeytin rotasını da eklemeyi planlıyoruz. İzmir’den Çeşme’ye uzanan bir rota planlıyoruz. 2019 yılını Türkiye-Japonya Turizm etkileşim yılı olarak adlandırmayı düşünüyoruz. JATA olarak Türkiye’ye gelen turist sayısının 200 bine dönmesi asıl amaçlarımızdan bir tanesi. İşbirliklerimizi güçlendirelim, geliştirelim istiyoruz” diye konuştu.

“200 BİNE TEKRAR ULAŞACAĞIZ”

Japonya’nın ekonomisinin Türkiye gibi hızlı büyümediğini ancak istikrarlı büyüyen bir Japonya ekonomisi olduğunu söyleyen Kikuma, “Japonya’da 18 milyon turist seyahat ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’ye gelen turist sayısı 200 bindi. Birkaç talihsiz olay nedeniyle Türkiye tehlikeli bölge konumuna düşürüldü. Şu an 50 bin civarında turist Türkiye’ye geliyor. Japon turistler Türkiye’yi çok seviyor ve Türkiye’den memnun olarak geri dönüyor. İstanbul’da bir toplantıya Japonya’daki büyük turizm şirketleri katıldı ve Türkiye’nin son durumu değerlendirildi. Türkiye’ye seyahatlerin daha aktif hale gelmesi kararlaştırıldı. Birkaç yıl içerisinde 200 binlere tekrar ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

HAVAYOLU SEFERLERİ

JTB World Vacations CEO’su Toru Ikuta, “Türkiye’nin tarihi bir ülke olduğunu Japonya biliyor. Teknoloji bağlamında da gelişmişsiniz ve gelişmeye devam ediyorsunuz. 2020’de yapılacak olarak Tokyo Olimpiyatları’nda 40 milyon ziyaretçi ağırlamak istiyoruz. Japonya’dan Türkiye’ye havayolu rotalarını artırmak istiyoruz. Türkiye’ye gelen Japon turistlerin artması için işbirliği gerekiyor. Japonya’ya gittiğimiz İzmir’i anlatacağız” ifadesini kullandı.

ZEYTİN ROTASI GELİŞTİRİLECEK

Global Youth Bureau Başkanı Kotaro Kogi, JATA içerisinde 6 alana bölündüklerini belirterek, “Ben Avrupa takımını temsil ediyorum. 2016-2017 yıllarında Avrupa’da eşitli terör olayları oldu. Japonya’daki şirketlerde dikkatli davranmak zorunda kaldılar. 2017 yaz ayından itibaren bu olaylara ne kadar müsamaha göstereceğiz düşüncesi ortaya çıktı. Avrupa bölgesine gelen turist sayısı arttı. 5-6 Şubat arasında Japonya’daki 5 büyük şirketin temsilcisi olarak 2 şirket İzmir’e gelecek. Yapılacak olan seyahat içerisinde şirketlerimiz zeytin rotası üzerinden ürünlerini geliştiriyor” dedi.

JAPONLARA FUAR DAVETİ

İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener ise İzmir’e her gelen herkesin kendisi için bir yer bulabileceğin belirterek, “İzmir gibi bereketli bir coğrafyada her türlü imkana sahibiz. İZFAŞ olarak çeşitli fuarlar düzenlemeye çalışıyoruz. Dünyaya sunabileceğimizi çok fazla ürünümüz var. Bizim için Japonya odak ülkelerden biri. Birçok fuarımız için Japonya’da ziyaretçi çalışması yapıyoruz. Özellikle zeytin ve zeytinyağı fuarımız için ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. İspanya’dan sonra dünyada en çok zeytin ağacı Türkiye’dedir. Japonya’ya çok uygun bir zeytinyağı üretiyoruz. 9-12 Mayıs’ta düzenlenecek OLIVTECH Fuarı’mızda sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

İZMİR’E 825 TURİST GELDİ

İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Japonya ile ilişkilerin istenilenin çok çok altında olduğunu belirterek şunları söyledi: “2017’de İzmir’e Japonya’dan direkt uçuşta 825 turist geldi. İlişkilerimizi geliştirmek için kültürel etkinlikler yapalım. Türk-Japon ortak yapımı olan Ertuğrul 1890 filmi hem Japonya’da hem de Türkiye’de çok ses getirdi. Ertuğrul 1890 gibi filmler yapabiliriz. Böylelikle kültürel etkileşimi daha da arttırabiliriz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.