TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“24 Haziran için hazırız”

Bayraklı İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatasını alan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Şengül, seçimlere hazır olduklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“24 Haziran için hazırız”

NİLGÜN TAZE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta sonu katıldığı il kongresinde başkanlığa seçilen Aydın Şengül mazbatasını seçim kurulundan aldı. Şengül, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığı mazbatası sonrasında açıklamalarda bulundu. Şengül, “AK Parti teşkilatları olarak 24 Haziran’ı iple çekiyoruz. İstiklalin ve istikbalin şehri, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve sonuçlandığı yer olan İzmir, şer odaklarına gereken cevabı 24 Haziran’da verecektir. İzmir’den yükselen bu gür seda ile biz diyoruz ki; artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

Aydın Şengül ve yeni yönetim kurulu üyeleri, mazbatalarını aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül yaptığı basın açıklamasında “Atam sen rahat uyu, biz konuşarak değil çalışarak Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçiminin startını 28 Nisan Cumartesi günü İzmir’den verdiğini ve sorumluluklarının bu nedenle yüksek olduğunu açıklayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Partimizin kurulduğu 2002’den bu zamana kadar geçen süreye baktığımızda, İzmir’in hiç olmadığı kadar hazır olduğunu görüyorum. Teşkilatımızın heyecanı ve motivasyonu tam. Ben tüm yol arkadaşlarımın, dava arkadaşlarımın bu sorumluluğun bilincinde olduğunu biliyorum. Teşkilatlarımızdaki bütün arkadaşlarımız büyük bir davanın ruhuyla hareket edecek, bu sorumluluk bilinciyle gece gündüz çalışacaktır” dedi.

KURTULUŞUN COĞRAFYASI

İzmir’in 15 Mayıs 1919’da şehit gazeteci Hasan Tahsin’in düşmana ilk kurşunu sıkmasıyla milli mücadelenin başladığı yer olduğunu hatırlatan Şengül şunları söyledi: “Milli Mücadele tarihi açısından çok önemli olan İzmir’in kurtuluşu, Anadolu halkı için direnişin, bağımsızlık mücadelesinin ve istiklal aşkının sembolüdür. Bu milletimiz için çok önemli bir milattır. İzmir’in kurtuluşu Anadolu’nun cefakar ve vefakar insanının özgür birey, özgür insan olma tarihinin başlangıcıdır. Bu kent, dünyada eşine rastlanmayan bir kadere sahiptir. Bir düşman ordusu tarafından işgal edilince Kurtuluş Savaşı başlatan ve düşman ordusundan kurtulunca bu savaşı sona erdiren dünyada başka bir kent yok. Yine İzmir, 9 Eylül 1922’de Yüzbaşı Şerafettin’in Konak Meydanı’ndaki hükümet konağına Türk bayrağını çekmesiyle milletimizin vatanımızın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği kurtuluş mücadelesinin sonlandırıldığı yerdir. İstiklalin ve istikbalin şehri olan İzmir, kurtuluşun ve umudun coğrafyasıdır.”

“NEFER OLACAĞIZ”

28 Nisan günü, Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık yolunda ilk kurşunun atıldığı İzmir’den, Türkiye’nin beka mücadelesinin işaret fişeğini yaktıklarını ifade eden Şengül, “Bu tarihi ana şahitlik eden herkesi bu vesile ile kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum. Hep doğrunun yanında olan, istikametinizden şaşmayan partililerimize bu davanın İzmir’deki İl Başkanı olarak söz veriyorum. Partimize inanmış, hiçbir beklentisi olmadan koşturan, alın teri döken kim varsa sonuna kadar yanındayım ve destekçisiyim. Kapım 24 saat sizlere açık. İzmirlilere hizmetkar olmak benim için şereflerin en büyüğüdür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek takdirleriyle il başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildiğinde dünyadaki en büyük onurlardan birisini aldım. Kendilerinin yol arkadaşı olmaktan her zaman, her yerde her şartta ve her konumda büyük bir onur duydum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras budur. Her türlü makam gelip geçicidir ve bir emanettir. Bizler için önemli olan bu kutlu davada bir nefer olmaktır” dedi.

“ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Şengül, Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’den Hasan Tahsin’in ilk kurşun atmasıyla başladığını hatırlatarak, “Bizler, hainlere karşı Hasan Tahsin, şer odaklarıyla bir olup, milletine ihanet edenlere karşı Yüzbaşı Şerafettin olacağız. İstiklalin ve istikbalin şehri, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve sonuçlandığı yer olan İzmir, şer odaklarına gereken cevabı 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir. Evet, İzmir’den yükselen bu gür seda ile biz diyoruz ki, artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şerafettin Yüzbaşı’nın göndere bayrak çekmesiyle Kurtuluş Savaşı sona erdi ama bağımsızlık mücadelemiz hala devam ediyor. Biz de o bağımsızlık mücadelemizi tüm yurtta, tüm vatandaşlarımızla, bu topraklarda geçmişte yaşayan, gücünü bu topraklardan alan, geleceği bu topraklarda olan Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i tüm etnik gruplar, tüm inanışlar kardeşlik içinde birlik beraberlik içinde dik durmaya vatanımızı savunmaya devam ediyoruz. Atam sen rahat uyu, biz konuşarak değil çalışarak Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz. Bizler de Cumhuriyet’in bekçisiyiz” şeklinde konuştu.

Şengül, AK Parti İzmir İl Teşkilatı olarak 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne hazırlandıklarını dile getirdi. Törenin sonunda İl Başkanı Şengül ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret eden Şengül ve ekibi Ayyıldız’a çiçek sunarak fotoğraf çektirdi.

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Yürütme Kurulu Üyeleri

Siyasi ve Hukuki İşler İl Başkan Yardımcısı: Hüseyin Özkan

Teşkilat İl Başkan İl Yardımcısı: Tanfer Kemerli

Seçim İşleri İl Başkan İl Yardımcısı: Kadir Özgirgin

Tanıtım ve Medya İl Başkan Yardımcısı: Hakan Yıldız

Dış İlişkiler İl Başkan Yardımcısı: Tayfun Timinci

Sosyal Politikalar İl Başkan Yardımcısı: Burçin Oğuz

Sivil Toplum Halkla İlişkiler İl Başkan Yardımcısı: Erkan Taş

Yerel Yönetimler İl Başkan Yardımcısı: Fikret Mısırlı

Ekonomi İşleri İl Başkan Yardımcısı: Hayrettin Uçak

Mali ve İdari İşler İl Başkan Yardımcısı: Nihat Baç

Ar-Ge Başkanı: Levent Duru Başaran

İnsan Hakları İl Başkan Yardımcısı: Gülşen Gezici

Çevre, Şehir ve Kültür İl Başkan Yardımcısı: Eda Kılıç

İl Sekreteri İl Başkan Yardımcısı: Ömer Az

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.