TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 metreden akan şelale ilk defa görüntülendi

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde yaylalar ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Gümeli beldesinde yaklaşık 30 metre yükseklikten akan yeni bir şelale keşfedildi. Gümeli şelalesinin Zonguldak’ta bulunan en büyük şelale olduğu ifade edildi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
30 metreden akan şelale ilk defa görüntülendi

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde yaylalar ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Gümeli beldesinde yaklaşık 30 metre yükseklikten akan yeni bir şelale keşfedildi. Gümeli şelalesinin Zonguldak’ta bulunan en büyük şelale olduğu ifade edildi.

Alaplı İlçesi’ne bağlı Gümeli beldesine 20 kilometre mesafede ormanlık alan içerisinde ve yaklaşık 30 metre yüksekten akan yeni bir şelale keşfedildi. Her yıl 5 ila 10 bin arasında turist ağırlayan Gümeli beldesi, yaylaları ve ormanlardaki güzelliklerine yeni keşfedilen şelalelerin de ayrı bir güzellik katarak turistlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor.

MUHTEŞEM BİR DOĞA

Alaplı İlçesi Gümeli beldesinin ayrı bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirten turizm rehberi Ekrem Zaman, keşfedilen şelalenin dere yatağının en büyük şelalesi olduğunu söyledi. Zaman, “Alaplı İlçemizin muhteşem bir doğası var ama Gümeli bölgesi ayrı bir doğal güzelliğe sahip. Porsuk ağaçlarımız var 4 bin 120 yaşında, yaylalarımız var. Doğası kadar değerli insanları var. Bu bölgeye ilk defa geliyoruz ve bugüne kadar hiçbir basın mensubu buraya gelmemişti. Burada gördüğünüz şelaleler, dere yatağının en büyük şelalesi, hatta bu şelalenin üst kısmında 5-6 metrelik sekler halinde şelaleler devam ediyor. Yukarıya geç saat olması sebebiyle çıkma şansımız yok. Yukarı çıkmak ve oradan aşağıya inmek gerçekten zor. Bölgemiz her anlamda gerçekten muhteşem güzelliklere sahip. Bugüne kadar hep Güneşli Şelalesi, Kayalıdere Şelalesi’nden bahsediliyordu ama Ereğli bölgesinin bana göre en güzel şelalesi burası” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.