TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 yıl üzerinde çalışan emekliye müjde

Hükümet yapılacak düzenleme ile 40-46 yıl arası çalışmış emekliye 10 bin TL tutarında ödeme gerçekleştirece

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
30 yıl üzerinde çalışan emekliye müjde

TANER UYANIKER

Hükümet, emeklileri sevindirecek bir adıma imza atıyor. 30 yıldan fazla çalışan yaklaşık 80 bin emeklinin ikramiye farkının ödenmesine ilişkin düzenleme Meclis’e gönderildi.

 Hızla bir şekilde yürürlüğe girmesi için Torba Yasa Tasarısı'na eklenen düzenlemenin bütçe görüşmelerinden hemen sonra Genel Kurul gündemine getirilip yeni yıldan önce çıkarılması planlanıyor. Emekliler ise tasarının geçmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Anayasa Mahkemesi daha önce 30 yıldan fazla hizmeti olanlara 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etmişti. Mahkeme 30 yıl sınırını 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırdığı için bu tarihten önce emekli olanlara çalıştıkları yıl kadar ek ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Mahkeme kararı üzerine hükümet geçen yaz aylarında bir çalışma yapıp Meclis'e gönderdi. Düzenlemede, 30 yılın üstünde hizmeti olanlara bir yıl içinde başvurmaları halinde gerekli ödemenin yapılmasını öngörüyordu.

EMEKLİLER UMUTLU

Emekliler yapılacak yasayı olumlu gördüklerini belirterek, yıllarca çalışmalarının karşılığını alacak olmalarından mutluluk duyduklarını belirttiler. Emekli Yaşar Avgan tasarıyla ilgili şunları söyledi: “37 yıl boyunca sigortalı olarak çalıştım. Çalıştığım kadar ek prim ödenmesi bizleri mutlu etti. Bu yasada emeği geçenlere teşekkür ederim.”

 TORBA YASA’YLA GELİYOR

 Buna göre emekli ikramiyesi ile ilgili maddeler ilgili tasarıdan çıkartılıp bütçeden sonra gündeme getirilip Meclis'ten çıkartılacak ve halen Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bekleyen Torba Yasa Tasarısı'na eklenecek. Böylece yeni yıldan önce değişikliğin Meclis'ten geçmesi sağlanmış olacak. Ücrete ve yıla göre yapılan hesaplamalara göre 80 bin civarında emekli bu düzenlemeden yararlanıp ek ikramiye alacak. Bunun devlete maliyeti ise 3 milyar lira civarında olacak. İkramiye alınan ücrete ve yıla göre verilecek. 40-46 yıl arasında çalışanların 10 bin lira civarında bir para alabileceği belirtiliyor.

Foto altı: 30 yılı aşkın çalışan emeklilere yapılacak düzenleme ile devletin kasasından 3 milyar çıkacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.