TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4.5G yayılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye genelinde bin 799 noktaya 4,5G hizmeti götürecek bir çalışma başlattıklarını, baz istasyonlarının ise Türkiye’de imal edildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
4.5G yayılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli incelemelerde bulunmak ve AK Parti Bağlar İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılmak amacıyla Diyarbakır’a gitti. Bakan Arslan’ı havalimanında, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu, AK Parti MKYK üyesi Mehmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer ve partililer karşıladı. Diyarbakır çevre yolu şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Arslan, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti.

MİLLİ BAZ İSTASYONLARI

Ülkenin bin 799 noktasına 4,5G seviyesinde hizmet götürmek için çalışma başlattıklarını aktaran Bakan Arslan, şunları kaydetti: “Geniş bant abonesi geçmişte hiç yokken, bugün 909 bin geniş bant internet abonesi. Nüfusu düşünürseniz bu rakam çok önemli bir rakam. Fiber optik alt yapı bin 323 kilometreden 5 bin kilometrenin üzerine çıkarıldı ve buna bağlı olarak ADSL bağlı geniş bant internet hizmeti götürdüğümüz okul sayısı da 599’a çıktı. Bölgenin erişim kalitesinin arttırılmasına bağlı olarak mobil baz istasyonu 137 iken bugün 2168’e çıkardık. Yine de nüfusu az olan bazı köylerimizde, telefonların çok iyi çekmediği yerler olursa da onu da biz Bakanlık olarak evrensel hizmet fonu kapsamında ihalesini yaptık. 4,5G kalitesinde hizmet götürmek ile ilgili süreç de devam ediyor. Kullanacağımız baz istasyonlarını yerli ve milli olarak Türkiye’de imal ettik. Testleri çok başarılı bir şekilde gidiyor. Hazırlıklar devam ediyor. Ülke genelinde 1799 noktaya da 4,5G seviyesinde hizmeti götürecek çalışmayı başlattık.” (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.