TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 bin bağışçı hedefi

Türkiye’de organ bağışı konusunda farkındalığı İzmir’den artırmak istediklerini belirten Aziz Kocaoğlu, “Yılsonunda 3 bin bağışçıya, önümüzdeki yılda bu hedefimizi ilk 4 ay içerisinde 5 bine çıkartmak istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
5 bin bağışçı hedefi

KENAN YEŞİL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Kasım ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ sebebiyle organ bağışı konusunda farkındalığı artırmak adına “Yeni Hayat” belgeseli ile organ nakliyle yeniden hayata dönenlerin Türkiye’deki ilk belgeselini çeken Gazeteci - Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra kampanyaya destek veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çiğli Belediye Başkanı Yardımcısı Vezir Aslan, organ nakli olan eski devlet bakanlarından Yaşar Okuyan ile sanatçı Ege de katıldı.

“FARKINDALIK YARATALIM”

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de 3 yılda 560 civarında organ bağışı alındığını belirterek, “Ama İzmir’de 5 günde 430 yakın bağış tamamlandı. Bu ulvi göreve, can kurtaran göreve İzmir’den bir çıta koymamızı gerektiriyor. Katlandırarak artırmak gerekiyor. Yılsonuna kadar en az 2 bin daha bağışçıya ulaşarak 3 bin bağışçıyı İzmir’de yakalayalım. Önümüzdeki yılda bu hedefimizi ilk 4 ay içerisinde 5 bine çıkartalım ve böylece tüm ülkede organ bağışı konusunda farkındalık yaratalım. Biz buna varız. Hep birlikte bunu bir görev olarak üzerimize alıyoruz. Çok çalışacağız ve organ bağışını ülkemizin ve kentin gündemine taşıyacağız ve bağış sayısını artıracağız. Tuluhan Hanıma bu ulvi konuda çaba gösterdiği için tüm organ bekleyen hastalar ve insanlık adına teşekkür ediyorum” dedi.

ACILARI YAKINDAN GÖRDÜM

“Yeni Hayat” belgeseliyle organ nakli olup yeniden hayata dönenlerin Türkiye’deki ilk belgeselini çeken Gazeteci - Yazar Tuluhan Tekelioğlu ise, babasının hastalığı sırasında yaşadıklarından çok etkilendiğini ve organ bağışı konusuyla daha da yakından ilgilenmeye başladığını söyledi. Bir ay boyunca babası ile birlikte hastanede kaldığını birçok acıyı yakından gördüğünü ifade eden Tekelioğlu, “Önce organ bağışı meselesi ve ardından babamın 3 damarının bir anda değiştirilmek zorunda kalması. Bypass oldu, ölümden döndü. Babamla bir ay boyunca baş başa kaldık. O zor mücadeleyle, o hastanede hem babamı iyileştirdim hem de bu yaşadığımız trajediyi belgesele çekmeme yol açtı. Hastanenin 4. katı organ nakli merkeziydi. Orada inanılmaz hikayeler vardı. Bir damla suyu çocuklarına veremeyen anneleri gördüm. Musluklara kilit vuran anneler gördüm. Çok acıydı. Organ yetmezliği böyle bir mesele” diye konuştu.

İZMİR UMUDUN BAŞKENTİ

Bu acıları gördükten sonra 2014 yılında “Yeni Hayat” belgeselini çektiklerini ve 2014 yılından bu yana bu belgeselin birçok insanın hayatına dokunduğunu söyleyen Tuluhan Tekelioğlu, şöyle konuştu: “Ama maalesef 3 yılda 567 organ bağışçısı toplayabildik. Türkiye’de organ bağışı oranı 1 milyon kişide 5 kişi. Bu rakam bile çok değerliydi. Hedefim ise bin kişiydi. Organ bağışı toplamak için geçtiğimiz cuma günü İzmir’e geldim. İzmir’i sona bıraktım. Çünkü İzmir cesaretin, medeniyetin, umudun başkenti. İzmir’de birçok sürprizle karşılaştım. Göztepe-Beşiktaş maçında pankartlara ‘Yeni Hayat Bağışla Umut Ol İnsanlara’ gibi muhteşem sloganlar yazılmıştı. Yeni hayat için besteler yapıldı. Şu anda İzmir’de 433 organ bağışçısına ulaştık. Hedefimiz bindi biz bu hedefi İzmir’de elde ettik.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.