TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

55 yıllık hasret bayramda son buldu  

Yunanistan'ın Gümilcine Kentinden 55 yıl önce ilk olarak İzmir'e, ardından da Bodrum'a göç eden 76 yaşındaki Fehime Özkan, yıllar sonra bayram tatili için gittiği topraklarda kan kardeşini bulmanın sevincini yaşadı. 55 yıldır birbirlerini görmeyen kan kardeşler, gözyaşları içinde hasret giderdi

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
55 yıllık hasret bayramda son buldu   

İki çocuk dört torun sahibi Fehime Özkan, 21 yaşında tatil için geldiği İzmir'de gönlünü kaptırıp evlendi. İzmir'e yerleşen Fehime Özkan, bir daha memleketine dönmedi. Geçen 55 yılın ardından bayram tatili için memleketi Gümilcine'yi ziyaret eden Fehime Özkan, Odios Marathones Mahallesi (Hacı Yavaş Mahallesi) Adinostes Sokak'taki evini buldu. Eski evinin kapısını çalan Fehime Özkan, büyük bir sürprizle karşılaştı. Evde 12 yaşından beri kan kardeşi olan 76 yaşındaki Sabriye Hüseyinoğlu'nun yaşadığını gören Özkan, duygusal anlar yaşadı. Tam 55 yıldır görüşmeyen kan kardeşlerin bayram buluşmasında gözyaşları tutulamadı.

İKİSİ DE ÇOK MUTLU

Uzun yılların ardından kan kardeşini karşısında gören Hüseyinoğlu, "Fehime bana en güzel bayram hediyesini verdi. O zamanın şartlarında buradan Türkiye'ye giden bir daha geri dönemiyordu. Biz de yokluktan anavatana gidemiyorduk. Kan kardeşimle 55 yıl sonra buluşmanın sevincini yaşadım" dedi.

Mutluluğu yüzüne yansıyan Fehime Özkan da "Sabriye ile aynı evde aynı bahçede doğduk büyüdük aynı okula birlikte gittik. 12 yaşında kan kardeş olmuştuk. Doğduğum toprakları ziyaret etmek istedim. Mahallemi, doğduğum evi buldum. Ardından Sabriye'yi görünce dünyalar benim oldu. Çünkü Sabriye'den başka kimse hayatta kalmamıştı. Neyse ki Sabriye doğduğumuz evi muhafaza etmiş. O yıllarda çok yokluk çekmiştik. Ben İzmir'e gelmiş ve evlenip kalmıştım. Yıllarca bana Yunanistan'a gidiş vizesi vermemişlerdi. Bu kez gitme fırsatı buldum. Çok heyecanlandım. Bu bayram dünyalar bizim oldu. Bundan sonra daha sık ziyarete geleceğim" dedi.  (DHA/YUNANİSTAN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.