TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB çalışmaları için politikalar üretecekler

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığının Hilton Otel Çakabey Salonu’nda düzenlediği ‘AB İlişkilerinde Güncel Meseleler’ toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 10:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AB çalışmaları için  politikalar üretecekler

Toplantıya AB Bakanlığını temsilen Büyükelçi Selim Yaşar’ın yanı sıra, Ege Bölgesi’nde bulunan üniversitelerden çok sayıda temsilci katıldı. Büyükelçi Selim Yaşar, AB ilişkilerinde son durumu anlatırken Türkiye ve AB arasında 15 Temmuz ve sonrasında gerilen ilişkileri düzeltmek adına çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesinin AB ilişkileri ve DEܒnün uluslararasılaştırılması konusunda yürütülen çalışmaları anlatan Prof.Dr. Erdal Çelik, “Hocalarımız 3 tane AB projesinde görev aldı. Amerika, Almanya ve Japonya’da uluslararası projelerde yer aldık. Brüksel ve Ankara’da ofisler oluşturmayı buna bağlı olarak işbirlikleri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da daha fazla diyalogdan, karşılıklı işbirliği yapmaktan geçiyor. Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzü özellikle bölgesel kalkınmaya öncelik vermek suretiyle etkin biçimde kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

AB BAKANLIĞININ DESTEĞİ ÖNEMLİ

DEPARK ve İzmir firmalarının işbirliği ile ürünler ortaya konması ve bunların dışarıya pazarlanması konusunda da etkin bir şekilde çalışmalar yürütüldüğünü anlatan DEÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemizin dışarıya açılması ve uluslararasılaşması ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bunun için Amerika, Asya, Afrika masası şeklinde masalar oluşturduk. Hedefimiz sadece öğrenci ve hocaların gelip gitmesi değil, firmaları da devreye sokarak dışarıya açılmalarını sağlamak istiyoruz. DEPARK bünyesinde bizim de çok ürünümüz var. Bunların yurtdışına açılmasında bu proje çok önemli. Bilimsel, kültürel, ekonomik işbirlikleri oluşturarak bu masalar vasıtasıyla etkin bir şekilde dünya barışına da bir takım katkılar sağlamayı düşünüyoruz. Bu konuda Avrupa Birliği Bakanlığının desteği bizim için çok önemli. Hatta bir hocamızı koordinatör olarak bir ülkeye bağlayıp o ülkenin demografik yapısından tutun da, kültürel, bilimsel, ekonomik yapısını inceleyip hükümetlerimize de bu konularda politikalar üretme hedefimiz var. Bunun alt yapısını da oluşturduk, yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. n DEHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.