TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’nin skandal YPG kararına ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin skandal YPG kararına işaret ederek, “NATO içindeki bir ülke Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde, öbür tarafta terör örgütü ile bir oluyor oraya asker koyuyorlar. Bunun anlamı nedir? Amerika bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli” dedi  

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ABD’nin skandal YPG  kararına ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) hizmet binasında gerçekleştirilen Türkiye Esnaf Buluşması’nda konuştu. Türkiye’nin 81 ilindeki bütün esnafları, sanatkarları selamlayarak konuşmasına başlayan Yıldırım, TESK’in 2 milyonu aşan üye sayısı, çalışanlarıyla düşünüldüğünde 10 milyon civarında vatandaşı kuşatan Türkiye’nin en dinamik STK’sı olduğunu ifade etti. Ülkenin ekonomisinin geleceğinin temelinin esnaf ve sanatkar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Birikimleri az olabilir ama hitap ettiği vatandaş kitlesi, gördüğü hizmetin, yaptığı işin sonucu itibarıyla siz Türkiye’nin olmazsa olmazlarısınız. Siz, olmazsanız millet ekmek alıp yiyemez, odun alıp ısınamaz, berbere gidip saçını kestirecek kimse bulamaz. Bir insanın günlük hayatını idame ettirmesi için lazım olan her şey esnaf ve sanatkarlar ancak mümkün. Bazılarının sesi gür çıkabilir ama onların hitap ettiği yer hiçbir zaman esnaf ve sanatkarlar gibi değildir. Siz, Türkiye’nin görünmez kahramanlarısınız. Sesi az çıkan, yaptığı iş ile, hizmet ile değeri toplum tarafından anlaşılan en büyük ahilik teşkilatısınız. Bizim medeniyetimizde esnaf ve sanatkarlar sadece ekonomi faaliyetiyle iştigal eden kurum, kesim değildir. Selçukludan, Osmanlıdan, Cumhuriyet döneminden ahilik kültürü adı altında esnaf ve sanatkarlar bu ülkenin her zaman çimentosu olmaya devam etmiştir. Bu güçlü kadim gelenek ülkeyi ayakta tutan, bir arada tutan, ülkemize istikamet veren bir vazifeyi hakkıyla yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

AMERİKA BU YANLIŞTAN VAZGEÇMELİ

ABD’nin Türkiye ve Irak sınırı boyunca Fırat Nehri’nin kıyısında terör örgütü PKK’lı teröristlerden kurulacak 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü birliğinin oluşturulması için çalıştığı yönündeki açıklamasını değerlendirerek, “Su uyur düşman uyumaz. Bakın şimdi, terör örgütlerine emperyalist emelleri olan bölgede ülkeler aleni destek veriyorlar, kime karşı, Türkiye’ye karşı. Amaç, Türkiye’nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin. Türkiye’nin, bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabiliyet ortadan kaldırılsın. Bugün, ABD NATO’da bizimle müttefik. NATO’nun sınırları neresi? Türkiye’nin sınırları. Türkiye’nin sınırları doğu, güney sınırlarımızın tamamı NATO’nun sınırları. NATO içindeki bir ülke Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütü ile bir oluyor oraya asker koyuyorlar, askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. Amerika bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Bu ülke, millet şartlar ne olursa olsun, bağımsızlığından, egemenliğinden zerre kadar taviz vermemiştir. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdit kimden gelirse gelsin, kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız, bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.