TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı üçüz kardeşler basketbol tarihine geçti

Adanalı Şenyürek Ailesi’nin üçüz kız kardeşleri, aynı anda girdikleri basketbol hakem kursunu bitirip masa hakemi olarak görevlerine başladı. Üçüzler ise şimdi tek hayallerinin ileride aynı anda saha içerisinde maç yönetmek olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Adanalı üçüz kardeşler basketbol tarihine geçti

Adana’da 12.sınıfta okuyan üçüzler, 17 yıldır sadece okul saatleri arasında ayrıldı. Biri hangi yola gitse, hangi kararı alsa diğer ikisi de aynı fikirde buluştu. Küçük yaştan bu yana spor yazarı olan babaları nedeniyle spora gönül veren üçüzler, voleybol, masa tenisi ve basketbolda lisanslı sporcu oldu. Son olarak da Gülseren’in kararı ile basketbol hakemi olmak isteyen üçüzler, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun açmış olduğu kursa katıldı. Üçüzler bu kursu da aynı anda başarı ile tamamlayarak dünyada bir ilkin altına imza atıp Türk üçüz hakem olarak adlarını dünya basketbol tarihine yazdırdı.

ŞAŞIRANLAR OLUYOR

Üçüzlerden Gülseren Şenyürek, öncelikli hedeflerinin lig maçlarına çıkabilmek olduğunu belirterek, “Kursa katıldık. Çok eğlenceli geçti ve ondan sonra dedik ki hakem olmalıyız. Masada şuanda hakemiz. İlk hedefimiz lig maçlarına çıkabilmek, ondan sonra hep birlikte yükselmek istiyoruz. Üçüz olmamızın verdiği avantajlar var. Mesela maç izlerken o pozisyonun doğru olup olmadığını tartışabiliriz. Dışarıda da ilk önce duyanlar çok şaşırıyor. Alıştık bu durumlara” diye konuştu.

BİRLİKTE YÜRÜTMEK İSTİYORUZ

Aynı yumurta ikizlerinden Aynur Şenyürek ise hakemlik ve okulu aynı anda yürütmek istediklerini belirterek, “Basketbol izlemesi çok keyifliydi. Hakem olunca fark ettik ki hakemliği daha keyifli. Sahaya inene kadar bu heyecanı duyamıyor insanlar. Üçümüz birlikte sahaya çıkmak istiyoruz. Bu çok farklı geliyor bize. İlkokuldan beri aynı okula gittik. Lisede ayrıldık. Lisede ayrıldıktan sonra okullarımız yan yanaydı ve bizi yine herkes karıştırıyordu. Üçüz olmanın çok güzel bir duydu olduğunu düşünüyorum. Gelecekte hakemlik ve okulu bir arada yürütmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA/ADANA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.