TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afrin, Afrinlilerindir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Afrin açıklamasına ilişkin, “Afrin’i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Yeri geldiği zaman Afrin’i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Afrin, Afrinlilerindir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Şimdi duydum ki Hatay’a gidiyormuş. Hayırdır ya günaydın. Ne oldu?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim. Şunu bir defa bilmen lazım; bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz, Mehmetçiğimizle doğduk, Mehmetçiğimizle yürüyoruz. ‘Afrin’de ne işiniz var? Afrin’in merkezine kadar sakın girmeyin ha’ diyen kimdi? Siz değil miydiniz?

İşte biz, size rağmen Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaptık. Biz, Bay Kemal’e rağmen Zeytin Dalı Operasyonu’nu yaptık. Bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 71. Herhalde gözyaşı dökmeyi de unutmazsın. Onlarla zaten kol kola gezdin, yürüdün şimdi bir de göz yaşı dökmeyi ihmal etme” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların dışında Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısının 337, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısının da 165 olduğunu açıkladı.

FETÖ İLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldikten sonra ilk ziyaretlerinden birini Türkiye’ye yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’u dün ağırladıklarını hatırlattı.

Ceenbekov ile başta FETÖ ile mücadele olmak üzere iki ülkenin güvenliği, huzuru ve ilişkilerinin geleceği açısından kritik meseleleri ele aldıklarını belirten Erdoğan, “İnşallah Kırgız makamlarıyla el ele verip FET֒yü bu ülkede de tasfiye edeceğiz. En son Gabon 3 tane önemli FET֒cüyü ülkemize teslim etti. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova’dan 6’sını aldık. Şimdi Gabon’dan 3’ünü aldık. Milli İstihbarat Teşkilatımız kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak?” diye konuştu.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Suriyeliler için harcanan paranın ne anlama geldiğini bilmeden, çiftçiden hastanelerde tedavi gören vatandaşlara kadar akla hayale gelmeyecek kesimleri üzerlerine salmaya çalışmasının garabet olduğu belirtti.

Erdoğan, hiçbir geliri olmayan Suriyelilere, uluslararası kaynaktan ayda 200-250 lira verilmesine dahi tahammül edemeyen Kılıçdaroğlu’nun, şimdi de Roman vatandaşlarla Suriyelileri kıyaslayarak tamamı yalan iddialarla karakterini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Almanya’da polisin Türk vatandaşı Yusuf Ünsal’a yönelik kötü muamele olayını anımsatarak, konuyla ilgili başkonsolosun sürecin içinde olduğunu ve takibini yaptığını belirtti.

AFRİN’İ KİME VERECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Grup Toplantısındaki konuşması sırasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı yanına çağırmasıyla ilgili sorusuna, “Özel. Özele girmeyin, genelde kalın” yanıtını verdi.

Erdoğan, “Bugün, ‘görüşmelerimiz devam edecek’ dediniz. Putin ile de görüştünüz, Trump ile görüşecek misiniz?” sorusu üzerine, “Ararsa görüşmemek için hiçbir sebep yok. Gelişmelere göre gerekirse ben de ararım.” ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Afrin konusundaki, “Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz.” açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

“Bu çok yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin’i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Öncelikle Suriye’de şu anda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye’ye teslimi konuşulsun. ‘Oraları rejim verdi’ ifadesi bizi ikna etmez. Biz, yeri geldiği zaman Afrin’i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil.”

ABD BAŞKANI TRUMP İLE GÖRÜŞME

Doğu Guta’da yaşananlar üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Ben de bir karar alacağım.” sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Biz de izliyoruz şu anda, bakalım.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Guta’da yaşananlara ilişkin ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesinin olup olmayacağı sorusuna, “Biz sürekli zaten Sayın Putin ile bu tür görüşmelerimizi yapıyoruz. Sayın Trump ile aynı şekilde yapıyoruz. Yine yaparız.” yanıtını verdi. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.