TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağa takılan sazanlar tekrar suya bırakıldı

Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde bulunan Kemer Barajı’nda Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde 4 takım uzatma ağına el konularak ağlarda takılan sazan balıkları tekrar suya bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ağa takılan sazanlar tekrar suya bırakıldı

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan tüm iç su kaynaklarında sazan ve yayın balığı türleri için 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan av yasağının başlaması ile denetimlerde sıklaştırıldı.

YASAĞA UYDULAR

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri Kemer Barajı’nda yaptıkları denetimlerle, yasağa uymayan balıkçıların bırakmış oldukları ağlara el konulurken, ağa takılan başlıklarda göle salındı. Gölde avlanan balıkçıların ve vatandaşların yasağa uymaları gerektiği belirtildi.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa istinaden düzenlenen 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Düzenleyen Tebliğ ile 4/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre ilimiz sınırlarında yer alan tüm iç su kaynaklarında sazan ve yayın balığı türleri için 1 Mart-31 Mayıs arasında uygulanacak olan av yasağının başlamasına müteakip ilimiz Bozdoğan İlçesi Kemer Baraj Gölü’ nde İl Müdürlüğümüzce su ürünleri denetimi icra edilmiştir. Söz konusu denetimde, yasaklı dönemde kullanıldıkları gerekçesi ile 4 takım uzatma ağına el konulmuş olup, ağlarda bulunan sazan balıkları suya iade edilmiştir. Bu çerçevede, ticari balıkçılarımız ile sportif amaçlı olarak su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın belirtilen mevzuatta yer alan yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uyması su ürünleri kaynaklarımızın sürdürülebilir kılınması açısından önem arz etmekte olup, su ürünleri avcılığına ilişkin denetim çalışmalarına il-ilçe müdürlüklerimizce devam edilecektir” denildi.(İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.