TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağaç seferberliği

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında orman yangınlarıyla mücadele veren orman teşkilatının İzmir ve Manisa dağlarında yeniden ağaçlandırma için aralıksız çalışma yürüttüğünü açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ağaç seferberliği

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İzmir ve Manisa’yı kapsayan görev alanıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün 10 milyon dekar orman alanının geliştirilmesi, yaşatılması ve korunmasından sorumlu olduğunu hatırlattı.

HER YILIM DİKİM

Orman teşkilatının var olan orman alanlarının yeniden rehabilite edilmesi, toprak erozyonlarının önüne geçilmesi, orman veriminin ve faunasının artırılması amaçlarıyla her yıl düzenli olarak ağaçlandırma çalışmaları yürüttüğüne dikkati çeken Aybal, şunları kaydetti: “İzmir ve Manisa illerinde son 3 yıl içinde 250 bin dekar alanı ağaçlandırdık. 37 milyon fidanı bu çalışmalarda toprakla buluşturduk. Yine bunun yanında başta orman köylüsü olmak üzere vatandaşlarımıza gelir getirecek ekonomilerine destek olacak badem, ceviz, fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerde özel ağaçlandırmaları teşvik ederek son 3 yıl içinde 5 bin dekar da özel ağaçlandırma gerçekleştirdik.” (AA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.