TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşık okurları için imzaladı

Gazeteci-Yazar Ulaş Aşık, TÜYAP 23. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Yazdıklarıyla her yaştan okurun ilgisini çeken Aşık, ilk kitabı “Yıkım ya da Yanılgı”yı imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 06:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aşık okurları için imzaladı

ONURHAN ALPAGUT

Gazeteci-Yazar Ulaş Aşık, TÜYAP 23. İzmir Kitap Fuarı’nda kitabını okurları için imzaladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti standında okurları için imzalayan Gazeteci-Yazar Ulaş Aşık, okurların yoğun ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlk kitabı “Yıkım ya da Yanılgı”yı anlatan Aşık, “İlk yayımlanan kitabımda iki iyi dostun kurtuluş için yaşamak zorunda kaldığı güçlükler ve yolculukları süresince iç dünyalarının onları soktuğu trajik atmosfer ve onları bekleyen coğrafyada yaşadıkları güçlükleri anlattım” dedi.

İlk kitabının yayımlanmasının heyecanını yaşayan Yazar Aşık, “Bu ilk kitabımdı, bunun arkası gelecek. Okurlarım yeni kitaplarımı beklesinler. Benim için yazmak bir aşk gibi” dedi. İlk kez İzmir Kitap Fuarı’na katıldığını belirten Aşık, kitap fuarlarının önemine değindi. Aşık, “Fuarlar okur-yazar buluşması için oldukça önem taşıyor. Ancak hala kitap okuma düzeyini ülkemizde istenilen seviyeye getiremedik. Ayrıca kitap fuarları okurlar açısından uygun fiyata satın alma olanağı sunuyor. Bu şekilde okumaya biraz da teşvik veriyor” diye konuştu.

OKURLARIYLA SOHBET ETTİ

Kitap fuarında okurlarıyla buluşarak, hem onlarla sohbet edip hem de fotoğraf çektiren Aşık, ilk kitabı “Yıkım ya da Yanılgı” hakkında da bilgi verdi. Aşık, “İki iyi dostun kurtuluş için yaşamak zorunda kaldığı güçlükler ve yolculukları süresince iç dünyalarının onları soktuğu trajik atmosfer ve onları bekleyen coğrafyada meydana gelen güçlükler ile karşılaşmaları. Karamsar sona doğru hızlı bir şekilde ilerlemeleri… Şunu da eklemek gerekirse gerçekle gerçeküstünün birbirine karıştığı, mülkiyet kavramının nasıl bir şey olduğu ve gereksizliği, bazı anlarda kendini hikayede bulan anlatıcı, canlı ve cansızın belirsiz oluşu, kapı ve anahtar denilen aslında insanları birbirinden alıp tamamen soyutlayan ve sahiplik ilgisi, belirtmek istenen aslında insanoğlunun hiçbir zaman içinde yer aldığı dünyaya isyan edemeyişidir… Bu yolculukta onları bekleyen ise tam anlamı ile bir yıkımdır. Olayları kurgularken rotaları şaşan ve sonda belirleyici olan bu iki cansızın (onlara ruhlarını ben teslim ettim) ayrı bir hikaye oluşlarıdır… Yazdığım tam olarak bir roman mı bu belirsiz. Bazen kendimi de olayların içinde buldum ve bu durum beni mutlu etse de, insan ruhsal devinimine göz kırparken, kaçmak sanki daha kolaymış gibi geliyor yani ölümün başucumuzda volta attığı gerçekliği...Gerisi için kitaba göz atmanız yeterli” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.