TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de kongre maratonu

AK Parti’de kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Kemalpaşa'da mevcut başkan Yaşar Kırkpınar güven tazelerken Bayraklı’da mevcut başkan Özgür Hızal’ın karşısına çıkan sürpriz adayın başvurusu kabul edilmedi

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de kongre maratonu

HALİL YAYLAK

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kongre süreci devam ediyor. Partililer hafta sonunda Bayraklı ve Kemalpaşa’da sandık başına gitti. AK Parti’de pazar mesaisinde ilk buluşma Kemalpaşa’da gerçekleşti. 15 Temmuz Kültür Sarayı’nda yapılan Kemalpaşa 6. Olağan Kongresi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra İzmir milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. Kemalpaşa Kırkpınar güven tazelerken, Bayraklı’da ise liste sürprizi vardı. Divan kongreye tek aday olarak girmesi beklenen Özgür Hızal’a rakip çıkan eski ilçe başkan yardımcısı Cemil Kurkut’un yeterli imzaya ulaşamadığını bildirince salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

“BALON SÖNDܔ

Kemalpaşa Kongresi’nin açılışında bir konuşma yapan Dağ, salonda gösterimi yapılan Afrin’e Türk bayrağı dikildiği anlara ait görüntülere dikkati çekti Bu ülkenin tarihi köklerini artık yeniden elde ettiğine işaret eden Dağ, şunları kaydetti: “Biz sadece gaz vermiyoruz, hamasi nutuk atmıyoruz. Afrin’e Türk bayrağını asarak icraat yapıyoruz. Birileri on binlerce silah verdiler, Türkiye'ye de silah ambargosu uyguladılar. Bir balon vardı. O balon Suriye iç savaşı başladığından bu yana hep şişirilmişti. Kendi kurdukları örgüt Kobani’yi işgal etti. Rakka’da da balonu büyüttüler. Balonu iyice şişirdiler. Ama o balon Afrin’de söndü. ABD’nin uşağı, ABD’nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK/PYD balonu Afrin’de tarihe gömülmüştür.”

TEŞKİLATA UYARI

İl Başkanı Aydın Şengül ise, teşkilatlara uyarılarda bulunurken kimsenin rehavete kapılmamasını istedi. Şengül, “Egolarımızı bir kenara bırakacağız. Ben varsam var yoksam yok anlayışında olanlar bizim dava arkadaşımız olamaz. Onlar ancak davamıza ihanet ederler. Yeni dönemde görevler istenmez, verilir anlayışında olacağız. Görev peşinde koşulmaz, istenmez. Samimi olarak koşturanlara zaten o görev verilir. Beraber olacağız, diri olacağız” dedi.

BAYRAKLI’DA SÜRPRİZ ADAY

Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekillerinden Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya, partili belediye başkanı ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Mevcut başkan Özgür Hızal’ın tek aday olarak seçime gitmesi beklenirken karşısına sürpriz bir aday çıktı. Eski ilçe başkan yardımcısı Cemil Kurkut da adaylığını açıkladı. Kongrede, Kurkut yeterli imzayı bularak 60’a yakın delegenin imzasını divana sundu. Daha sonra yapılan çalışmanın ardından Kurkut’a imza atanların isimleri delege olanların isimleriyle karşılaştırıldı. Divan, imzacılara tek tek destek verip vermediğini sordu. Bunun üzerine önce imza atanlar daha sonra imzalarını geri çekti. Sonrasında ise yeniden imza toplayıp getirme süresinin de dolduğu belirtildi. Divanın kararıyla sadece mevcut başkan Özgür Hızal’ın kongreye gitmesine karar verildi. Kararın ardından salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Çift liste ile başlayan kongre, mevcut Başkan Özgür Hızal’ın tek liste ile seçime gitmesinin ve seçilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.