TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de muhalefet uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yapılacak yerel seçimlerin önemine işaret ederek, İzmir’de muhalefet yapma konusunda ayakları daha yere basan bir anlayışı hayata geçirmeleri gerektiğini kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 06:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’de muhalefet uyarısı

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Belediyeler 2019 Yolunda sloganıyla yerel seçimler öncesinde yol haritası ve çalışmaları konuşmak amacıyla düzenlenen İzmir Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis üyelerine yönelik düzenlenen toplantıya; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2019’da yapılacak yerel seçimlerin önemine işaret ederek, İzmir’de muhalefet yapma konusunda ayakları daha yere basan bir anlayışı hayata geçirmeleri gerektiğini kaydetti. Dağ, “Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde Afrin’e girdik ve bayrağı göndere diktik. Menbiç’te devam edecek. Anlaşma olmazsa gerekirse Fırat’ın doğusu ile devam edecek. 15 yılda kazandırdığımız en önemli konu, bu millete kaybetmiş olduğu öz güveni hayata geçirmiş olmak. Peki İzmir’de bu öz güveni neden sağlayamıyoruz?” diye sordu.

“HATA YAPMAMAMIZ LAZIM”

Toplantının basına açık kısmında meclis üyelerine hitap eden Dağ, “Muhalefet yapma noktasında daha ayakları yere basan muhalefeti hayata geçirmemiz lazım. En üzücüsü; özellikle son bir yıla girildiğinde algı oluşturmak için istifa eden bir meclis üyeleri oldu. Hamza Dağ olarak, AK Parti şemsiyesi altında olmasam, bağımsız olsam kaç oy alacağımı biliyorum. Hepimiz AK Parti şemsiyesi ile bunu sağlıyoruz. Ar-Ge biriminde 9 aydır görev yapıyorum. Anketlerin hepsini bizler yapıyoruz. İktidarda 4’üncü dönemini yaşayan bir partinin oylarının düşmesi beklenir. Yıllarca muhalefette olanın ise oylarının yükselmesi beklenir. Ama biz yükselmeye devam ediyoruz, şu an yerelde iktidar olan parti yerelde düştüğü gibi Türkiye genelinde de düşüyor. Böyle bir siyasi partiye bizim belediye meclis üyemizin gitmesinin mantığı ne olabilir? Bu parti ile bugüne kadar var olduk. Biz sonuca en yakın olduğumuz zamanı yaşıyoruz. Hata yapmamamız lazım” dedi.

“İZMİR’DE NEDEN SAĞLAYAMIYORUZ?”

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gelinen son durumu değerlendiren Dağ, 100 yıl önce bu milletin önünü kesmek için Çanakkale’de verilen mücadelenin anıldığı bir günde yine aynı emellerle milletin karşısına çıkanlara ders verildiğini belirtti. Dağ, “Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde Afrin’e girdik ve bayrağı göndere diktik. Çok tarihi ve önemli bir gün yaşıyoruz. Bu aslında 100 yıllık hesabın görülmesi değil. Biri sosyal medyada 1. Dünya Savaşı bugün bitti yazmış. 1. Dünya Savaşı bitmedi, daha devam edecek. Menbiç’te devam edecek. Anlaşma olmazsa gerekirse Fırat’ın doğusu ile devam edecek. 15 yılda kazandırdığımız en önemli konu, bu millete kaybetmiş olduğu öz güveni hayata geçirmiş olmak. Peki İzmir’de bu öz güveni neden sağlayamıyoruz? Tüm Türkiye’de rahat bir şekilde sağlarken, nedir ya karşımızdakiler? Bizden daha çalışkanlar değiller. Bizden daha mı dürüstler? Kesinlikle değiller. Bizden daha fazla mı bu millete faydalılar, hayır. Seçim yaklaştığı zaman direk girdikleri konu hayat şekline müdahale... Ama onun da sonuna geldiler” şeklinde konuştu.

TRAMVAY PROJESİNİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasının devamında tramvay projesi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesine yüklenen Dağ, şunları söyledi: “Tramvay projesi çok yanlış bir proje. Karşıyaka Tramvayı’nda hayatını kaybedenler oldu. İktidar bize nasip olursa bu projenin tekrar gözden geçirileceğini ifade etmek hakkımızdır. Birlik beraberlik içinde; meclis üyelerimiz ve yeni oluşturulan teşkilatımızla yeni bir süreç başlıyor. Meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımız ile kol kola verip sonuca gideceğiz. Şu ana kadar sarf etiğiniz eforun daha fazlasını sarf edeceğiz.”

“YOLUMUZU AYIRIRIZ”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, partilerinin yerel yönetimlerdeki başarısıyla iktidara geldiğini, İzmir'de kazanarak iktidar olmak istediklerini belirtti. Kongre süreci tamamlandıktan sonra 2019 yerel seçimleri için hazırlıklara başlayacaklarını açıklayan Şengül, “Önümüzdeki süreçte seçime hazırlanırken bize rehberlik edecek önemli kişiler meclis üyelerimiz. Çünkü siz komisyonlara katılıyor, belediye çalışmalarını yakından takip ediyorsunuz. Önümüzdeki seçimlerde iktidar olmak istiyoruz. Bu işi sahiplenen, yüreğini ortaya koyan çok samimi arkadaşlarımız da var, araya tanıdık koyup meclis üyesi olmuş, olduktan sonra da ne teşkilat toplantısına ne de meclis toplantısına katılmış, duran meclis üyelerimiz de var. Samimi şekilde tüm toplantılara katılmış, görevini yerine getirenlerle yola devam ederiz, getirmeyenlerle teşekkür edip yolumuzu ayırırız. Sırf muhalefet olsun diye eleştiri yapan arkadaşlarımız. İlçelerde ve büyükşehirlerde sırf muhalefet olsun diye eleştiri yapanlar var. İlçesinde kendisini öne çıkarmak için değerlendirme yapanlar var. Bilimselliğe dayanmaya alt yapısı olmayan eleştiri yapmayacak” dedi.

“AK PARTİ’NİN BAYRAĞINI DİKERİZ”

Kongre süreci tamamlandıktan sonra geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapmayı planladıklarını söyleyen Şengül, “8 Nisan’da ilçe kongrelerini tamamlamayı düşünüyoruz. Nisan sonu veya mayısın ilk haftası il kongresini yaptıktan sonra geniş katılımlı istişare toplantısı düşünüyoruz. 2-3 günlük bir kampa girip stratejilerimizi konuşacağız.Ne mahalleye giden vatandaşın derdi ile ilgilenen var. İktidardaki belediyelerle samimi ilişkiler, farklı yapılar içinde bulunanlar var, bunu biliyoruz. Yeri geldiğinde onu da soracağız. Bu davaya inanan insanın ne kadar samimi olduğuna bakacağız. Kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakacağız. Bu davaya hizmet için illa meclis üyesi olmak gerekmiyor. İnanıyorsanız mahalle temsilcisi de olabilirsiniz. Bazı ilçelerde ilçe başkan adayları çıkmış. Bizde görev istenmez görev verilir. Ben varsam teşkilat var diyenlerle yolumuz bir olmaz.En kısa zamanda onlarla yolumuzu ayırmasını biliriz. Yeterince dışarıda düşmanımız var kendi içimizde çatışarak enerjimizi harcamaya gerek yok. Bütün olumsuzluklarımızı kapatıp önümüze temiz bir sayfa açacağız. Açıklarımızı kapatırsak birçok ilçede ve Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’nin bayrağını dikeriz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.