TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Doğan’dan hayati uyarı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Karşıyaka Tramvayı ve Mithatpaşa Alt Geçidi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan can kayıpları üzerinden Büyükşehir’e eleştirilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Doğan’dan hayati uyarı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumu Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, kentteki ulaşım sıkıntılarına dikkat çekerek Karşıyaka Tramvayı ve Mithatpaşa Alt Geçidi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan can kayıpları üzerinden eleştirilerde bulundu. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan 7 şirket ve ortak olduğu İZBAN’da sermaye artırımı için düğmeye bastı. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinden partisinin İzmir İl Başkanlığı için istifa eden Deniz Yücel’in yerine Canan Aydemir Özkara getirildi.

CAN KAYIPLARINI HATIRLATTI

Kent içi trafiğe getirdiği faydaların yanı sıra otopark sıkıntısı, esnaflara verdiği zararları da göz önünde bulundurduğumuzda Karşıyaka Tramvayı projesinin özenli hazırlanmadığını savunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Karşıyaka bölgesinde meydana gelen kazalarda hem tramvayın hem de vatandaşların sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Çevresinde hiçbir önlem almaksızın çalışan Karşıyaka tramvayı can aldı. Bir ailenin ocağına ateş düştü. Bu üzücü olayın ardından kaybedilen vatandaşın yakınları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterirken açılan soruşturmada da ölen vatandaşın duyma engelli olduğu için hayatını yitirdiği belirtildi. Büyükşehir ise tramvay geçerken vatandaşlar dikkat etsin diye duyuru yaptı. Batı ülkelerinde nasıl önlemler alınıyorsa bizim vatandaşlarımız için de uygun önlemlerin alınmasını ve can kaybının yaşanmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BİTMEDEN AÇILDI?”

Mithatpaşa Alt Geçidi’nin çalışmalar tamamlanmadan hizmete açılmasını da eleştiren Doğan, şunları söyledi: “Karataş’ta açılan Mithatpaşa Alt Geçidi’nde hızlı bir çalışma yapılıyor. Yapımı uzun süre ertelendi, 3 kat maliyetle ve kamu zararıyla alelacele bitirildi ve trafiğe açıldı. Henüz çalışmalar bitmedi, faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Melih Duymaç isimli 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Bir daha can kaybına yol açmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Aileyi dinlediğimizde bir direğin yolda bulunduğu ve motorla gelen gencin direğe çarpması sonucu hayatını kaybettiğini dinledik. Bu alt geçit bitmeden neden açıldı? Acaba üstünün ihale edilmesi için mi burası acil olarak açıldı? Belediyemizin bundan sonra açılışını yaptığı işlerde önce projeyi bitirip sonra açılışını yapmasını istiyoruz.”

“EKSİKLİKLER OLUR”

Doğan’ın eleştirilerine cevap veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Projeyi iyi olmamış diye eleştirmek sizin düşünceleriniz. O tramvay geçen yılda 4 milyon yolcu taşıdı. Kaza için üstü kapatıldı demek çok yanlış. Bunlar adliye ve polis teşkilatının verdiği kararlar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Mithatpaşa Alt Geçidi’yle ilgili eleştirileriniz için ise; Kemalpaşa Tüneli’nin açılalı ne kadar oldu? Geçen var mı oradan? Konak Tüneli açılalı ne kadar oldu? Zaman zaman çalışmalar olur, eksikler olur. Hiç kızmıyorum ama üstünü ihale etmek için mi demek yanlıştır” dedi.

“SOSYETE TRAMVAYI OLARAK KALIR”

Oturumda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ise, Karşıyaka ve Konak tramvaylarının Bayraklı’da birleşmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu iki tramvayı Bayraklı’dan geçerek birleştirirseniz, bu sosyete tramvayı olarak kalır. İzmir projesi olmaz. Bayraklı üzerinden birbirine bağlansın. O bölge çok ciddi nüfus yoğunluğunun arttığı bir bölge. Çok ciddi bir trafik yoğunluğu var. Bölge adliyesi orada. Ulaşım Master Planı’nda İzmir için 3 önemli projeyi görmediğim için üzgünüm. Körfez Tüp Geçişi Projesi görmemezlikten gelinmemeli. Altınyol’un da özellikle yerin altına alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

7 ŞİRKETE SERMAYE ARTIRIMI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan 7 şirket ve ortak olduğu İZBAN’da sermaye artırımı için düğmeye bastı. Komisyonlarda görüşülen kararlar çerçevesinde meclis gündemine eklenen maddeler gerçekleşen oturumda kabul edildi. Buna göre; İZENERJİ’ye 19 milyon 731 bin 600 TL, İZDENİZ’e 27 milyon 870 bin TL, İZBELCOM’a 22 milyon 212 bin TL, İZELMAN’a 63 milyon 312 bin 131 TL, Grand Plaza’ya 5 milyon, İZULAŞ’a 103 milyon 270 bin TL, İZFAŞ’a 19 milyon 991 bin 408 TL, İZBAN’a 56 milyon 400 bin TL’lik pay aktarılacak. Böylece 317 milyon 787 bin 139 TL’lik aktarım sağlanacak. Ayrıca tüm bu kalemlerin dışında ESHOT da İZULAŞ’a 11 milyon 40 bin TL destek verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.