TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksoy Mahallesi isyan ediyor

Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Aksoy Mahallesi’nde aylardır süren kanalizasyon çalışması ve tramvay nedeniyle kaldırılan duraklar hem esnafı hem de mahalleliyi isyan ettirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 09:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aksoy Mahallesi isyan ediyor

Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Aksoy Mahallesi’nde aylardır süren kanalizasyon çalışması ve tramvay nedeniyle kaldırılan duraklar hem esnafı hem de mahalleliyi isyan ettirdi

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Karşıyaka’ya bağlı Aksoy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tramvay nedeniyle kaldırılan durakların yaşattığı sıkıntı yetmezmiş gibi bir de aylardır süren kanalizasyon çalışmasıyla uğraşıyor. Aylardır süren sıkıntılarını gazetemize anlatan esnaf  Nurgül Karahan, sokak boyunca yerlerin kazıldığına, kazı için gelen iş araçlarının yolu kapattığına değindi: “Çalışma neredeyse 3-4 aydır devam ediyor. Onlarda ne yaptıklarını bilmiyor. Sokak zaten daracık. Üstüne bir de böyle koca iş araçlarının girmesi yürüyecek alan bırakmıyor. Yapılan tramvayın elektrik akımı bizim bu sokaktan geçtiği için aylar önce yine bir çalışma yapmışlardı. Oda uzun bir zamanı kapsamıştı. Çalışma tam bitti rahata erdik derken şimdi bu kanalizasyon çalışması başladı. İnanın sesten gürültüden ne uyuyabiliyoruz ne rahatça işimizi yapabiliyoruz. Bilgi almak amaçlı soruyoruz işçilere. Ne zaman biter diye onlarda belirsiz cevaplar veriyor. Gerçi görünen köy kılavuz istemez. Uzun süre bu derdi çekeceğiz gibi. Çünkü daha taşlar falan döşenecek yere. Kimse arabasını park edemiyor. Parkı da geçtim buradan çalışma yüzünden araç geçemiyor. Her taraf toz, toprak. Makine seslerinin yaydığı gürültü ayrı bir konu. Bahçemizde oturup sohbet edemiyoruz. Evet, yapın. Yapmayın demiyoruz. Ama bu kadarda uzun boylu olamaz. Bir yerleri kazıp kazıp bırakmak dışında bir şey bilmiyorlar. Her taraf köstebek yuvası. Kaç kez şahit olduk. Yaşlı birkaç insan bu çukurlara düşüp sakatlandı.”

DURAKLAR KALDIRILDI

Tramvayın uygulanmaya konmasıyla birkaç otobüs durağının kaldırıldığını ve iş yerlerine gitmek için uzun mesafe yürümek zorunda kaldıklarını vurgulayan Karahan, “Tramvaydan hiç memnun değilim. Tramvay yolu mu yaya yolu mu belli değil. İnsanlar karşıdan karşıya geçerken bir anda tramvayla karşılaşıyor. Ne olduğunu anlayamıyoruz. Herhangi bir önlem yok. Güvenlik yetersiz. Geçen gün çocuğumla karşıya geçerken az daha eziliyorduk. Neye uğradığımızı şaşırdık. Herhangi bir önlem alınmadığı için hiç memnun değiliz. Tramvay geldi duraklarımız kaldırıldı. Önceden durak yakındı. İnip direk iş yerimize geliyorduk. Şimdi iki seçeneğimiz var. Ya Karşıyaka İskelede ineceğiz ya da Girne’de. Girne durağında inip kilometrelerce yürüyerek ancak geliyoruz dükkana. Gerçi şöyle bir durumda vardı. Tramvay yapılmadan önce indiğimiz durakta tehlikeliydi. Dükkanın karşı tarafında, trafik ışıklarının olmadığı bir yerdeydi. Araçların az olduğu bir anda karşıya geçiyorduk. Hatta duraktan karşıya geçmek isteyen birine araba çarpmıştı. Bu tarz kazalarda oluyordu. Buna çözüm bulmak yerine sorunu daha da büyük bir sorun haline getirdiler. Sadece bizim durağımız değil, tramvaydan dolayı daha birçok durak değiştirildi ve insanların o kadar yolu yürümelerine neden olundu. Ya otobüs duraklarını adam akıllı yapsınlar ya da kanayan yara olan tramvay projesini durdursunlar” dedi.

BİZ BUNU İSTEMİYORUZ

Bostanlı-Karşıyaka arası ulaşımı sağlayan taksi dolmuşların da tramvay gerekçesi gösterilerek güzergahlarının değiştirildiğini belirten Karahan, “Taksi dolmuşların güzergahlarını değiştirdiler. Hatta böyle devam ederse onların tamamen kaldırılacağı söyleniyor. Biz bunu istemiyoruz. Çok uyguna taksi dolmuşlarla istediğimiz yere gidebilirken bu kültürün yok edilmek istenmesi yanlış. Ulaşımımızı kaplumbağa hızındaki tramvayla gerçekleştirmemizi istiyorlar. Belediye İstanbullaşma çabasında. İzmir’in sırf nostalji olsun diye böyle bir şeye ihtiyacı yok. Daha ilk gününde kazalara neden olan, trafiği aksatan, otobüsle ulaşımı sağlayan insanların durakların kaldırılmasından dolayı uzun mesafe yürümesine neden olan bir şey ulaşımı iyileştirmek için çözüm değildir. Çok şikayetçiyiz. Yaşanan kazalar da bize gösteriyor ki tramvay yaya ve araç trafiğini tehdit ediyor. Tramvayın dar boğaz yarattığı noktalardan biri de Mavişehir ve AVM’lerin bulunduğu yer. Önceki gün bu noktada meydana gelen trafik kazası bizlere acaba dedirtmekle birlikte ihmaller zincirini de gösteriyor. Tramvay hattı üzerinden yolun karşı tarafına geçmek isteyen bir otomobil trafiğin en yoğun olduğu zaman tramvayla çarpıştı. Bu üzücü olay bize gösteriyor ki tramvay yaya ve araç trafiğini tehdit ediyor. Hayata geçirilen projede belli ki gerekli önlemler alınmamış. Tramvay şu an tehlike saçıyor” diye konuştu.

SAHİL BERBAT DURUMDA

Bir yenilik getirirken diğer imkanların yok edilmemesi gerektiğini dile getiren Karahan, “Mavişehir’de binlerce insan yaşıyor. Kaplumbağa hızıyla giden tramvay bu yükü çekmez. Proje çalışmaları yüzünden uzunca bir süredir kilometrelerce uzanan güzelim sahil bandında hem taşıt hem yaya ulaşımı felç olmuş durumda. Yollar, parke taşları, çimler vb. sahilde ne varsa bir çamur deryasına bulanmış halde. Daralan yollar yüzünden insanlar kelle koltukta yolculuk ediyor. Şoförler sahilden yolcu alıp bırakmak için tehlikeli akrobatik hareketler yapıyor. Yayaların karşıdan karşıya geçişleri aksiyon filmleri tadında. Kime hizmet ettiği anlaşılamayan, kerameti kendinden menkul projede sona yaklaştıkçatramvaya karşı değiliz; tramvay yapacağım derken sahilin berbat edilmesine, ulaşımın engellenmesine, diğer ulaşım araçlarının kaldırılmasına karşıyız. İZBAN vagonlarının tramvay diye pazarlanmasına karşıyız. Ekonomik krizin ortasında milyonlarca liranın olmayan bir talep ve ihtiyaç uğruna çarçur edilmesine karşıyız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.