TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aktif olacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2016 yılında 44 adet petrol arama ve üretim kuyusu açıldığını belirterek, “Temin edilecek sondaj gemisi ile Akdeniz ve Karadeniz’in petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Aktif olacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2018 Merkezi  Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katılarak, sunum yaptı. 2016 yılında 44 adet petrol arama ve üretim kuyusu açıldığını söyleyen Bakan Albayrak, toplam sondaj metrajının 75,3 bin metre olduğunu kaydetti. Albayrak, “2017 yılı sonuna kadar 65 adet kuyu açılacak olup, toplam sondaj metrajı 100 bin metre olacaktır. Önemli bir saha olarak değerlendirdiğimiz Akdeniz ve Karadeniz’in derin sularındaki hidrokarbon potansiyelinin keşfedilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu kapsamda Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis gemileri ile Akdeniz ve Karadeniz’de detaylı sismik aramalar yürütüyoruz. Ayrıca temin edilecek sondaj gemisi ile Akdeniz ve Karadeniz’in her birinde ayrı ayrı sondajlar yapmak suretiyle petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz” dedi.

Yenilenebilir enerjiye ilişkin bilgi veren Bakan Albayrak şunları dedi: “2002 yılında sadece yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimimiz 34 milyar kilovat saat iken, 2016 yılında yüzde 168 artışla 91 milyar kilovat saate  çıkmıştır. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücümüz 2017 yılı üçüncü çeyrek sonunda üç katına çıkarak 12 bin 277 megavattan 36 bin 702 megavata ulaşmıştır. 2016 yılı ve 2017 yılı üçüncü çeyreği sonuna kadar gerçekleşen yenilenebilir enerji kaynaklı yatırımların kurulu güç toplamı yaklaşık 4 bin 793 MW olmuştur.” (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.