TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Tanrıyar için tören düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Galatasaray eski Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Ali Tanrıyar için Türk Telekom Arena’da veda töreni gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ali Tanrıyar için tören düzenlendi

Geçtiğimiz Perşembe günü 103 yaşında vefat eden Galatasaray eski başkanı ve İçişleri eski Bakanı Ali Tanrıyar için Türk Telekom Arena’da veda töreni düzenlendi.  Tanrıyar’ın ailesi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Başkanı İrfan Aktar ile kulüp üyelerinin katıldığı törende Tanrıyar döneminde kazanılan kupalar sergilendi.

Merhum Tanrıyar’ın oğlu Mustafa Tanrıyar, “Dün basında çıkan haberler beni çok gururlandırdı. Türk sporuna ve Galatasaray’a çok faydalı işler yapıldığı söylendi. O noktada gurur duyuyorum. Burada olduğunuz için çok teşekkür ederim” diye konuştu. Divan Başkanı İrfan Aktar da Ali Tanrıyar’ın çok iyi hizmetlerde bulduğunu vurgulayarak, “Onun Galatasaray’ın çeşitli kurumlarında bir araya geldik. Onun yönetim kurulundan üç başkan çıkmıştır. Alp Yalman, Faruk Süren ve Özhan Canaydın” ifadelerini kullandı.

ÖZBEK ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Törende açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Büyük bir devlet adamını çok iyi Galatasaraylı, Ali ağabeyi son yolcuğuna uğurlamak için buradayız. Onun vasıfları saymakla bitmez. Örnek Galatasaraylı. Ali ağabey ile hatıralar 1962 yıllarına dayanıyor. O dönemde öğrenciydim. Başımız sıkışınca ona giderdik. Her zaman yardım ederdi. Onun Galatasaraylılığını ve devlet adamlılığının tarifi mümkün değil. Dolu dolu yaşanmış bir hayat. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Son yolculuğunda yalnız bırakmadığınız için saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Törenin ardından Ali Tanrıyar'ın naaşı ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ise Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. (İHA/İSTANBUL)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.