TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa’da ilk iftar yapıldı

Toplu iftar geleneğini sürdüren Aliağa Belediyesi, Aliağalılar için Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na bin 500 kişilik iftar sofrası kurdu. Aliağa Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ‘5 Yıldızlı İftar’ programları bu yıl da devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 10:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa’da ilk iftar yapıldı

Toplu iftar geleneğini sürdüren Aliağa Belediyesi, Aliağalılar için Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na bin 500 kişilik iftar sofrası kurdu. Aliağa Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ‘5 Yıldızlı İftar’ programları bu yıl da devam ediyor. Vatandaşlar, Ramazan’ın ilk iftarını açmak için iftar sofrasına yoğun ilgi gösterdi. Her şeyin özenle hazırlandığı alanda Ramazan’ın ilk iftarına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa, Menemen, Foça ve Bergama imam hatip okullarından öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLAHİ VE KASİDELER OKUNDU

Binlerce kişinin hep birlikte oruç açtığı iftar öncesinde imam hatip öğretmen ve öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler okundu. Sunuculuğunu Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mürsel Mindiloğlu’nun yaptığı iftar programında Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kılıç, hoş sohbetiyle katılımcıların gönlüne hitap etti. Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Gümüştepe’nin okuduğu ezan ile birlikte oruçlar açıldı. Yapılan iftarın ardından şükür duasını Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kılıç yaptı.

5 YILDIZLI SOFRA

İftar yemeğini 5 yıldızlı otellerin restoranlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen sofralarda veren Aliağa Belediyesi, bu hizmeti Ramazan ayı boyunca Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’nda vatandaşlarına sunacak. İftar yemeği, saten kumaşlarla giydirilmiş masalara özel olarak servis ediliyor. Dört ayrı noktadan yapılan servis sayesinde vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kalmıyor. Türk mutfağından geleneksel lezzetlerin sunulduğu iftarda yemekler, plastik tabldot tepsilerde değil, porselen tabaklarda servis ediliyor. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.