TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağalı gençler gitar çalmayı öğreniyor 

Aliağa’da 7’den 77’ye herkese sanatın kapılarını açan Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV), geleceğin müzisyenlerine gitar çalmayı öğretiyor

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 06:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağalı gençler gitar çalmayı öğreniyor 

ASEV dersliklerinde gitar eğitimi alan gençler hem ritim duygularını geliştiriyor hem de yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşiyor. Gitar öğrenmek isteyen veya gitar bilgisini daha üst düzeye çıkarmak isteyen gençler, ASEV eğitmenleri tarafından verilen gitar kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. 191 kişinin eğitim gördüğü gitar kursunda gençler gitar çalmanın inceliklerini öğreniyor. Gitar eğitmenleri Talha Soysal ve Murat Kosalı tarafından verilen derslerde kursiyerler ilk etapta teorik bilgiler ediniyor ardından da pratik eğitim alıyor. Ayrıca kursiyerler yıl boyunca öğrendiklerini yılsonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlerde sahneye çıkarak performanslarını sergilime imkânı buluyor.

Gençlerin müzikle kaynaşmasını amaçladıklarını belirten ASEV Gitar Eğitmeni Talha Soysal, “Her yıl olduğu gibi gitar kurslarımıza bu yılda yoğun bir katılım oldu. Kurslarımızda başlangıç seviyesinde olan öğrencilerimiz olduğu gibi kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz de yer alıyor. Derslerimize ilk olarak teorik eğitimlerle başlıyoruz. Daha sonrasında pratik eğitimler ile destekliyoruz. İlk haftalarda aralık bilgisi, nota bilgisi, gitar üzerinde çalışmalar, etütler ve eserler sıralamasıyla ilerliyoruz. Sene sonunda emeğimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlerimizde performanslarımızı sergileme fırsatı buluyoruz” dedi. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.