TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışkanlıklar hızla artıyor

Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü, Türkiye’de mobil penetrasyonun çok hızlı büyüdüğünü, buna bağlı olarak mobil oyun alışkanlıklarının da hızlı şekilde arttığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alışkanlıklar hızla artıyor

ABD’li şirket Zynga ile kısa bir süre önce yaptığı 100 milyon dolarlık devir anlaşması ile adından sıkça söz ettiren Türkiye mobil oyun pazarının önemli oyuncularından Peak Games’in Strateji Direktörü İnönü, yaptığı açıklamada, Zynga ile yapılan anlaşmaya ve oyun pazarının gelişimine ilişkin bilgi verdi.

DEV PAZAR

Dünyada oyun pazarının en hızlı büyüyen eğlence sektörlerinin başında geldiğini belirten İnönü, dünya genelinde mobil oyun pazarının 45 milyar dolara ulaştığını söyledi. Global çapta en büyük pazarlardan birinin ABD olduğuna işaret eden İnönü, şu bilgileri verdi: “ABD’de 13 milyar dolarlık bir pazar söz konusu. Türkiye’de mobil penetrasyon çok hızlı büyüyor. Buna bağlı olarak mobil oyun alışkanlıkları da hızlı şekilde artıyor. Beklentimiz, yakın gelecekte Türkiye’deki oyun pazarının çok hızlı büyüyerek ABD, Avrupa seviyelerine yaklaşması yönünde. Zynga ile yaptığımız devir anlaşması da bunun bir göstergesi. Anlaşma çerçevesinde geliştirdiğimiz mobil kart ve okey oyunlarımızı 100 milyon dolar bedelle ABD’li Zynga’ya devrettik. Oyunları geliştiren stüdyomuz, Türkiye’de ‘Zynga Türkiye’ çatısı altında devam edecek. Peak Games olarak hedefimizi, dünyanın en büyük mobil oyun şirketi olmak üzerine kurduk. Buradan gelen tutarı bu hedef uğruna kullanmayı düşünüyoruz.”

PİYASA BÜYÜYOR

Ömer İnönü, ABD’li bir şirketin Türk oyun sektörüne böyle bir yatırım yapmasının, Türkiye oyun sektörü adına büyük bir müjde olarak okunması gerektiğini söyledi. Bu yatırımın, Türkiye’deki mobil oyun sektörü ve mobil teknolojinin geldiği noktanın altını çizmesi adına çok değerli olduğunu dile getiren İnönü, “100 milyon dolar gibi bir yatırımla, Zynga’nın Türkiye’de ofis açacak olması çok büyük bir kazanç. Bunlar bizi gururlandırıyor. Türkiye’den dünyaya değer yaratan oyunlar yapıyoruz. Zynga’nın bu yatırımı Türkiye’deki oyun piyasasının büyümesine olan inancının da bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

ABD’de kadın kullanıcıların oranının erkeklere çok yakın olduğunu, mobil oyunda yüzde 50-50 gibi bir pazarın bulunduğunu aktaran İnönü, Türkiye’de erkek kullanıcıların oranının ABD’ye oranla daha yüksek olduğunu söyledi. “Gelirlerimizin yüzde 99’u yurt dışından, yüzde 70’i ABD’den”

İnönü, gelirlerinin yüzde 99’unun yurt dışından, yüzde 70’inin ise ABD’den geldiğini dile getirdi.

Geliştirdikleri oyunların 150 ülkede 500 milyon kişi tarafından oynandığına işaret eden İnönü, “Global oyun pazarı 108 milyar dolar civarında, bunun 45 milyar doları mobil oyun. Mobil oyun pazarı her yıl ortalama yüzde 20 büyüyor. Oyun, dünyanın en büyük eğlence sektörü haline geldi. Peak Games olarak rakiplerimizin bin 500 iki bin kişi ile yakaladığı başarıyı biz 100 kişilik ekiple başardık.” ifadelerini kullandı. (AA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.