TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alperen’in davası başladı

Çiğli’de geçtiğimiz ağustosta sabah erken saatlerde okuluna gitmek için kreş servisine binen ve unutulan Alperen Sakin hayatını kaybetmişti. Minik Alperen’in ölümüyle ilgili mahkeme dün Karşıyaka Adliyesi’nde başladı

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alperen’in davası başladı

ONURHAN ALPAGUT

Çiğli’de gittiği kreşin servis minibüsünde unutulduktan kısa bir süre sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada, okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören 3 yıldan 14 yıla, servis görevlisi D.K. ile okul müdürü B.G. 3 yıldan 9 yıla, usta öğretici A.G. 2 yıldan 5 yıla, A.S. ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

“KİMSE CÜRET GÖSTEREMESİN”

Alper Sakin’in babası Serkan Sakin yargıya tam manası ile güvendiklerini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde yaşayan bütün çocuklarımızın ve gelecek çocuklar için mahkemenin emsal teşkil edecek bir karar almasını bekliyoruz. Emsal bir karar çıksın ki bundan Allah’ın hiçbir kulu çocuğun canını yakmaya, anne babanın gözyaşını dökmeye cüret gösteremesin. Bütün derdimiz, çabamız, amacımız bundan ibaret” diye konuştu.

“DİKKATE ALINSIN”

“Kreşlerdeki boşluklar kesinlikle doldurulmalı” diyen baba Sakin, “Servis başında uyuşturucu madde alarak sızan servis şoförü, sonra Çorlu’daki o acı olay. Servis içerisinde unutulan evladımızın saatlerce servis içerisinde kalması… Şükür ki yaradana o evladımız hala yaşıyor. Kızımız Yaren Sakin’in bu konuda geliştirmiş olduğu bir proje var. Basit bir proje. Maliyeti çok düşük. Dikkate alınsın istiyoruz” diye konuştu.

AK PARTİ DAVAYI YAKINDAN İZLİYOR

Davayı izlemek üzere adliyeye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Serviste vefat Alperen evladımızın ailesine gerekli manevi desteği hissetmesi açısından davaya katılım sağladık. Sanık ve tanık ifadeleri alındı. Dosyada eksikler varsa bir karar verilecek. Bundan sonra yine devam edecek duruşmaları takip edeceğiz. Hepimizi üzen bir hadise yaşadık. Bunun sonrasında okul servisleri ile ilgili çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildi. Bu konuda benzer bir hadisenin yaşanmaması noktasında gerekli kurumlarımız çalışmalarını yürütüyor. Denetleme faaliyetlerini sürdürüyorlar” dedi.

NE YAŞANMIŞTI?

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde 15 Ağustos’ta anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Alperen’i anaokuluna götüren servisin şoförü Taner İşgören ile okulun kurucusu Yurdagül İşgören ve servis görevlisi D.K. gözaltına alınmıştı. Yurdagül ve eşi Taner İşgören tutuklanmış, D.K. serbest bırakılmıştı. Öte yandan İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma başlatarak konuyla ilgili müfettiş görevlendirmişti. Küçük çocuğun ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulunun kapatılmasına karar verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.