TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altay'ın zirve inadı

Yenilmezlik serisini 20 haftaya çıkaran Altay, şampiyonluk konusunda ısrarcı

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2017 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altay'ın zirve inadı

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta çarşamba mesaisinde evinde Çorum Belediyespor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 20 haftaya çıkaran 2'nci sıradaki Altay, şampiyonluk inadından vazgeçmiyor.

Bayburt deplasmanından beraberlikle dönen lider Sancaktepe ile puan farkını 5'e indiren siyah beyazlılar, bitime 4 hafta kala direkt şampiyonluk umudunu korudu. Pazar günü Kızılcabölükspor'a konuk olacak Altay daha sonra sırasıyla Kozan Belediyespor, lider Sancaktepe (D) ve düşme hattındaki Beylerbeyispor'la karşılaşacak.Sancaktepe Belediyespor ise son 4 maçın ilkinde pazar günü Kocaelispor'u konuk ettikten sonra düşme hattındaki Kartalspor (D), Altay ve ilk 5'teki Çorum Belediyespor'la (D) kozlarını paylaşacak.

ÜSTÜNLÜK SAĞLAMA ŞANSI

Birinci sırayı alacak ekibin direkt 2'nci Lig'e yükseleceği grupta play off'ta 2. ile 5. ve 3. ile 4. takımlar çift maç eleme usulüne göre birbirleriyle eşleşecek. Turu geçen 2 ekip finalde karşılaşacak. Ligin ilk yarısında evinde Sancaktepe'yi 2-0 yenerek rakibine ilk mağlubiyetini tattıran Altay, deplasmandan da galibiyet veya beraberlikle dönmesi halinde olası puan eşitliğinde ikili averajda üstünlük sağlayacak.

15'inci haftada Sancaktepe'nin 16 puan gerisine düşen Altay, yakaladığı çıkışla 5'e indirdiği puan farkını kapatıp zirveyi ele geçirmenin planlarını yapıyor. Ligde 6 haftadır 2'nci sıradaki yerini koruyan Altay, 59 golle en skorer ekip olurken, Sancaktepe ise 19 golle en az gol yiyen takım konumunda. İstanbul temsilcisi aynı zamanda iç sahada namağlup tek kulüp. Altay'ın başında 20 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Teknik Direktör Cüneyt Biçer, "Yolun sonuna kadar galibiyetlerin devamını istiyoruz. İnanıyoruz ki biz buradan birinci çıkacağız" dedi. Altay'da Furkan ve Halil Karataş cezalı duruma düştü. (DHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.