TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’dan anlamlı hediye

Yıllarca FIFA ve UEFA gibi dünya futbolunun en önemli kurumlarında üst düzey yöneticilik yapan Şenes Erzik’in ismi, Altınordu’nun Metin Oktay Yerleşkesi’nde yapımına başlanan hibrit sahaya verildi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu’dan anlamlı hediye

KENAN YEŞİL

Altınordu’nun Torbalı’da geçen yıl hizmete açtığı ve efsane futbolcu Metin Oktay’ın ismini taşıyan yerleşkeye yapılacak altıncı sahaya, dünya futbolunda yıllarca üst düzey yöneticilik yapan Şenes Erzik’in adı verildi.  33 yıl boyunca FIFA ve UEFA’da çok önemli görevlerde bulunan Erzik, temel atma töreni için eşi Dilek Hanım ve yakın dostlarıyla birlikte İzmir’e geldi. Erzik, 75. doğum gününe denk gelen törende hem kendi ismini taşıyan hibrit sahanın temelini attı, hem de yaş gününü çocuklarla beraber kutladı. Yerleşkeyi gezen, çocuklarla sohbet eden, Altınordu’nun tanıtım filmini izleyip bilgiler alan Erzik’e, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ise 35 numaralı forma hediye etti. Yerleşke içindeki Serpil Hamdi Tüzün, Gündüz Tekin Onay ve Doğan Emültay sahaları ile Gode Cengiz ve Mustafa Balöz özel çalışma sahalarının ardından hizmete girecek Şenes Erzik Sahası, UEFA standartlarında inşaa edilecek.

AYNI HEYECANLARI YENİDEN YAŞIYORUM

İsminin ilk kez bir futbol tesisine verildiğini belirten Erzik, “TFF Başkanı olduğum dönemde, Serpil Hamdi Tüzün hocamız ile birlikte Türk futbolunda özkaynak modelini oluşturmuştuk. Bu program ile genç takımlar düzeyinde 3 Avrupa finali oynayıp 2 kupa kazandık, Türk futboluna yüzlerce yetenek kazandırdık. Gerçekten sıra dışı bir başarı elde ettik. Şimdi de Altınordu, uyguladığı modelle beni yıllar öncesine götürdü. Aynı heyecanları yeniden yaşıyorum. İsmimin, bir özkaynak modelindeki sahaya verilmesi gerçekten büyük mutluluk kaynağı” dedi.

“UNUTAMAYACAĞIM BİR GÜN”

Erzik, çok mutlu bir doğum günü geçirdiğini de sözlerine ekleyerek, “Hayatım boyunca unutmayacağım bir gün yaşadım.  Burada gördüğüm tablonun diğer kulüplerde de tekrarlanması en büyük dileğim. Futbolun gerçek anlamdaki gelişimi, özkaynak düzeninde yatıyor. Ligimize Süper adını veriyorsak, bunu hak etmek için herkesin bu modeli uygulaması gerekir” diye konuştu.

VEFA BORCU

Şenes Erzik’in Türk futbolundaki öncü isimlerden biri olduğunun altını çizen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise şunları söyledi: “Bu topraklarına çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla çıktığımız yolda, Türk futboluna hizmet etmiş büyüklerin isimlerini ölümsüzleştirerek bir anlamda vefa borçlarımızı da ödüyoruz. Sayın Erzik’i sadece TFF’nin değil Altınordu’nun da onursal başkanı olarak görüyorum.”

Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki törene Altınordu yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra camiadan önemli isimler de katıldı. Erzik, günün anısına Başkan Özkan’a 2007’da Almanya’da yapılan FIFA Dünya Kupası’nın resmi saatini hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.