TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’da 94. yıl gururu

PTT 1’inci Lig ekiplerinden Altınordu Futbol Kulübü kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü kutladı. Altınordu Dernek Başkanı Dr. Salih Mertan, Altınordu Kulübü’nün tarihi bir misyona sahip olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu’da 94. yıl gururu

KENAN YEŞİL

Cumhuriyetimizin ilk kulübü olarak 26 Aralık 1923’te kurulan Altınordu, asalet ve onurla dolu 94. yılını törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Dernek BaşkanıDr. Salih Mertan’ın yanı sıra geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile taraftarkatıldı. Törene, Başkan VekiliBarış Orhunbilge, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, A Takım teknik ekibi, AFEK İdari Direktörü Hasip Ertürk’ün yanı sıra antrenörlerve U11 takımı oyuncularıda eşlik etti. A Takım kadrosundan Fatih Aktay, Barış Alıcı ve Kerim Alıcı’nın da yer aldığı törende açılış konuşmasını Altınordu Tarihçisi Kenan Akseki yaptı. Akseki, konuşmasında ilk kez gün ışığına çıkan ve Altınordu’nun kuruluşunu gösteren, İzmir Valiliği’ne ait evrağı katılımcılarla paylaştı. Akseki, “Cumhuriyetin ilk kulübü olarak asalet ve onurla yürüdüğümüz bu yolda daha nice 94 yılları kutlayacağız. Kulübümüzle her gün daha büyük gurur duyuyoruz” dedi.

TARİHİ BİR MİSYON

Dernek Başkanı Dr. Salih Mertan ise Altınordu Kulübü’nün tarihi bir misyona sahip olduğunun altını çizerek “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugününe kadar tanıklık eden, ülkemizin her yerinde sevenleri olan, asil ve onurlu bir kulübün üyesi olmaktan çok mutluyum. Bugün aramızda olan genç futbolcuların da bu heyecanımıza ortak olması bizleri ayrıca gururlandırdı” diye konuştu.

TARİH TESADÜFLERLE DOLU

Başkan Vekili Barış Orhunbilge, Altınordulu bir baba ve Altınordulu bir amcayla sahip olmanın tarif edilemez bir duygu olduğunun altını çizerek, “Bugün her Altınordulunun çok daha büyük gurur duyduğu bir gün. Ama ne acıdır ki amcam İsmet Orhunbilge’yi de yıllar önce bugün toprağa verdik. Tarih işte böyle tesadüflerle dolu” dedi.

Törene katılan İZVAK Başkanı Ali Erten de kısa bir konuşma yaparken, gazeteci Atilla Köprülüoğlu’nun günün anısına yazdığı köşe yazısı, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez tarafından paylaşıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, çocuklarımızın denize kırmızı renkli karafiller atmasıyla sona ererken, grup daha sonra Konak Diş Hastanesi önündeki Süleyman Ferit Eczacıbaşı heykelinin ziyaret edip kurucu başkana saygılarını sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.