TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyonlara İzmirspor sahip çıktı

İzmir’in şampiyon ragbi takımına İzmir’in köklü kulübü İzmirspor sahip çıktı. Kulüpsüz kaldıkları için maçlara ve turnuvalara katılamama tehlikesi ile karşı karşıya olan şampiyon ragbicilere İzmirspor ragbi branşı kurarak destek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şampiyonlara İzmirspor sahip çıktı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN (ÖZEL HABER)

Güzelbahçe Spor Kulübü bünyesinde 2 senedir Türkiye Kadınlar Ragbi şampiyonu olan takım, kulübün ragbi branşını kapatma kararı alması ile birlikte kulüpsüz kalmıştı. Daha önce de gündeme getirdiğimiz haber sonrasında kendilerine kulüp arayan ragbi takımına İzmir’in köklü kulüplerinden olan İzmirspor Kulübü sahip çıktı. Antrenman tesislerini ve her türlü imkanlarını şampiyon takıma açan İzmirspor, bünyesinde ragbi branşını kurarak, şampiyon sporcuları bünyesine kattı.

Geçici bir süre İzmir Atatürk Stadı’nda bulunan yan sahalarda antrenman yapan sporcular, İzmirspor’un sahip çıkması ile birlikte İnciraltı tesislerinde ilk antrenmanlarını neşe içinde gerçekleştirdi.

YÖNETİM YENİ BRANŞLARI DESTEKLİYOR

İzmirspor Kulübü Başkanı Mustafa Gürkan ve yönetim kurulu göreve geldiklerinde aldıkları karar ile İzmirspor’da yeni oluşumlar olacağının müjdesini vermişlerdi. Ragbi takımına sahip çıkılması ve İzmirspor’da ragbi branşının oluşturulması bu oluşumun en büyük göstergesi oldu. İzmirspor Kulübü Ragbi Şubesi Sorumlusu Kamil Ersan, Mustafa Gürkan ve yönetim kurulunun İzmirspor’da yeni belirlediği vizyon doğrultusunda ragbi branşının kurulduğunu ve yönetim kurulunun bu tip branşlaşmaların arkasında durduğunu söyledi.

MİSYONUMUZ; SPORCU YETİŞTİRMEK

İnciraltı tesislerindeki ilk antrenmanda takımı yalnız bırakmayan İzmirspor Kulübü Ragbi Şubesi Sorumlusu Kamil Ersan, ragbi şubesini faaliyete geçirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. İzmirspor’un tarihten gelen bir misyonu olduğunu ve ilk defa spor okulları kuran kulübün İzmirspor olduğunu belirten Ersan, “İzmirspor her zaman amatör olsun profesyonel olsun tüm sporculara sahip çıkmış ve yetiştirmiştir. 1975 senesinden bu yana kurduğumuz spor okulları ile gençleri topluma ve spora kazandırmaya devam ediyoruz. İlerleyen günlerde amatör branşlarda başka şubelerde açmayı planlıyoruz. Ragbi şubesi ile bunun ilk aşamasını gerçekleştirdik. Bundan sonra bizim ismimizle ve bizim şubemizle oyuncularımız artık sadece maçları ve antrenmanları düşünecekler” dedi.

RAGBİ SPOR OKULU DA KURACAĞIZ

Ragbi branşı ile birlikte spor okulları da kurmayı hedeflediklerini açıklayan Ersan, “Dünyada önemli bir yeri olan bu branşı İzmirspor bünyesinde daha da iyi yerlere getirmeyi düşünüyoruz. Bunun için ilk adımı attık. Bu kıvılcım inşallah büyüyerek devam edecek” diye konuştu.

ŞİMDİ İYİ BİR KULÜBE DE SAHİP OLDUK

Takımın antrenörü Pierre Saliba da İzmirspor ile yeni bir maceraya başladıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Başlangıcımız çok iyi oldu. İyi bir takıma sahiptik ve şimdi iyi bir kulübe de sahip olduk. Güzel bir sahamız oldu. saha çok güzel ve burada olmaktan çok memnunuz. Bu bizim için çok iyi bir macera olacak. İzmirspor’a tüm yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Oyuncular çok mutlu, hepimiz çok mutluyuz. Mutluluk başarıyı getiriyor. İhtiyacımız olan buydu. Ragbi tutkusu olan bir kişi olarak ihtiyacımız olan kulüp çatısını İzmirspor bize sağladı. Türkiye’de ragbi yeni başlamakta olan bir spor dünyada ise ragbi ile ilgilenen 100-150 yıllık kulüpler var. Burada sadece genç oyuncular ve genç takımlara sahibiz. Diğer büyük takımları televizyondan seyrediyoruz. Burada temel ragbiyi sporculara öğretiyorum. Burada oyuncuları yavaş yavaş en baştan en üst seviyeye çıkarıyoruz. Her şey zaman istiyor. Burada iyi bir temel ile başladık. İleride çok daha iyi başarıların geleceğini düşünüyorum.”

ARTIK SADECE SPORCUYUZ

Takımın oyuncularından Nazlıcan Erdoğan da görüşlerini şu şeklide dile getirdi: “Şu anda çok mutluyuz. Önceden yönetici-antrenör pozisyonundaydık. Şu anda sporcuyuz ve sporculuğumuzu bilerek kafamız rahat oynayacağız. İzmirspor’a çok teşekkür ederiz. Şu anda sadece maçları ve turnuvaları düşüneceğiz.”

RAGBİYİ İZMİR’E, İZMİRSPOR’DA TANITACAĞIZ

Takımın bir diğer oyuncusu Deniz Şenavcı da 2020 Tokyo olimpiyatlarına gideceklerine inandıklarını belirterek şunları kaydetti: “Federasyon ve İzmirspor gibi kulüpler bize destek çıktığı sürece olimpiyat hedeflerimiz var. Seyircisi olan kulüplerde bizi tribünde destekleyenler olduğunda bizim saha içindeki motivasyonumuz daha da artıyor. İzmirspor bünyesinde İzmir’e ragbiyi tanıtacağız ve sevdireceğiz.”

Ragbi Nasıl Oynanır?

Ragbi oyununda bir maç 40 dakikalık iki devre şeklinde oynanmaktadır. Çocukların oynadığı rugby çocuk maçları ise genelde daha kısa sürmektedir. Sahada bir hakem, iki tane taç hakemi ve özellikle profesyonel maçlarda bir de kamera hakemi bulunmaktadır. Rugby takımları 15’er kişiden meydana gelmektedir. Rakibine göre daha fazla sayı atan takım ise maçın galibi ilan edilmektedir. Sayı atmanın iki farklı yolu vardır, bunlardan birisi ‘try yapmak’ diğeri ise ‘gol atmak’ olarak belirtilebilmektedir. Try; topu kalenin bulunduğu saha çizgileri içerisine değdirmektir. Bu başarıldığı takdirde yapan takıma 5 puan kazandırmaktadır. Gol atmak için de; rugby topunun kalede bulunan direklerin üstünden geçirilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de ragbi

Türkiye’de 2011 yılında kurulan ve Türkiye Ragbi Federasyonu adı verilen bir federasyon bulunmaktadır ve her türlü ragbi turnuvaları bu federasyon tarafından yürütülmektedir. Ragbi severler bu federasyon eşliğinde yapılan turnuvalara katılabilmekte ve ragbi oynayabilmektedirler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.