TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu’nun dorukları

Doğa Sporları ve Tırmanış Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ‘Anadolu Dorukları Sergisi’ nde yüze yakın fotoğraf sergilendi. Sergi bir ilke de imza atıyor. Türkiye’de ilk kez 31 dağ fotoğrafçısı İzmir’den Hakkâri’ye ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan dağları fotoğraflamış oldu

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anadolu’nun dorukları

SULTAN GÜMÜŞ

Türkiye’de ilk kez 31 dağ fotoğrafçısı İzmir’den Hakkari’ye ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan dağları fotoğrafladı. Ve bu fotoğraflar Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı.

Dağ fotoğrafçıları bu güzellikleri tüm zorluklarına rağmen fotoğraflamak ve izleyicilere belki de hiçbir zaman gidemeyecekleri bu yüksek havayı solutmak istedi. Fotoğrafa ve doğaya merakı olanlar, İzmir Nif Dağı eteklerinden Ağrı Dağı buzullarına kadar geniş bir çerçevede bir görsel zenginliğine tanık olacak. Sergi, 29 Ocak’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

FOTOĞRAFIN USTALARI

Sergide fotoğrafları yer alan Dağ Fotoğrafçıları: Adnan Karas, Emine Yelkenci, Erkan Özaydın, İsmet İnan, Osman Ünlü, Tekin Küçüknalbant, Arif Demir, Ender Gürel, Erol Karayel, Mehmet Divili, Osman Demir, Yusuf Biltekin, Bekir Demirtaş, Emre Çakır, Erol Özer, Mustafa Sıvka, Ömer Faruk Gülsen, Ramazan Bozkurt, Cengiz Kayacılar, Ercüment Es, Evren Kirazlı, Muhammet Eke, Necmettin Karaburgu, Serdar Aydın, Dursun Şimşek, Erkan Ersoy, Gökhan Elmaslı, Hacı Tansu, Nedim Urcan, Ümit Sıracı, Zorbey Aktuyun.

DAĞLARIN HİKAYESİ

Doğa Sporları ve Tırmanış Kültürü Derneği ise sergiye yönelik şu paylaşımlarda bulundu: “Milyonlarca yıl önce tamamen sularla kaplı olan dünyamızda büyük sancılarla denizlerden doğan dağların kısa bir hikayesidir sergimiz. Anadolu Coğrafyası jeolojik konumu nedeniyle denizlerden doğan dağları çok güzel tanımlar. Deniz seviyesinden itibaren başlayan yükseltiler Anadolu’da volkanlarla birlikte çok değişik peyzajlar barındırır. Hem Alp-Himalaya uzantı sistemindeki sıradağlarımız hem de volkanik dağlarımız en güzel manzaralarını sessizce görenlere sunar. Dağlar insanoğlu için varlığından beri görkemli ve ulaşılmaz olmuşlardır. Tarih boyunca bu dev jeolojik oluşumları kutsal mekanları olarak saymış, tanrıların tahtı gözüyle bakmıştır. Dağcılar dağların bu bilinmeyen, bazen korku verici koşullarını güzelliklerini fotoğraflamak için fotoğraf makinesinin icadına kadar beklemek durumunda kalmıştır. Dağcıların bazen güç şartlar altında yakaladıkları bu görüntüleri sergi kapsamında değişik bölümlerle sunduk. Bunlar genel peyzaj, dağlarda yaşam, tırmanış, panorama ve dağlarda yaşamını yitiren dağcılarımız adına ilk dağ şehidimiz Engin Kongar’a ithaf ettiğimiz Siyah-Beyaz kategorileridir. İzmir’den Hakkari’ye ülkemizin değişik bölgelerinden bu proje için birlik olan dağ fotoğrafçıları 31 kişi olarak bu sergide bir araya geldiler. Doğa Sporları ve Tırmanış Kültürü Derneği olarak proje yürütüldü ve Facebook Dağ Fotoğrafçıları grubu ile organize olarak sergi 100’e yakın fotoğraf ile ortaya çıktı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.