TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anksiyete yaygınlaşıyor

Acıbadem Kayseri Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahadır Bostan, anksiyete bozukluklarının kadınlarda, erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla görüldüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anksiyete yaygınlaşıyor

Anksiyeteyi kaygı, endişe, korku hali, sıkıntı hissi olarak tanımlayan Dr. Bahadır Bostan, anksiyete bozukluklarında vücudun, çarpıntı, terleme, bacaklarda halsizlik, titreme, vücutta sarsıntı, nefes darlığı, boğuluyormuş gibi olma şeklinde fiziksel tepkilerin yanı sıra; korku hali gibi psikolojik tepkiler verdiğini ifade etti.

Normalde anksiyetenin, moral bozukluğu ve sevinç gibi bir duygu olduğunu, ancak bozukluk denebilmesi için söz konusu duyguların günlük yaşamı etkileyecek seviyeye gelmesi gerektiğini belirten Dr. Bahadır Bostan, “Anksiyete bozukluklarının temelinde daha çok genetik yatkınlık, çevresel sebepler, iş ortamı, aile içi problemler, vücut kimyasının değişmesi gibi nedenler yatıyor. Yaygın anksiyete bozukluğu aslında ana tanı. Bunun, panik bozukluk, sosyal anksiyete bozukluğu, temizlik-titizlikle alakalı olarak obsesif kompülsif bozukluk, sınav kaygısı gibi alt dalları var” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.