TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne sütüne alternatif

Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünün yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra birçok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anne sütüne alternatif

E. ÇAĞLA GENİŞ

Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda kalite olarak anne sütüne en yakın süt olduğu tespit edilen keçi sütünün yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra birçok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu tespit edildi. Keçi sütünün bu özelliğini içerdiği fosfor, magnezyum, A vitamini ve selenyumdan aldığını dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, “100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Bebek beslenmesinde anne sütü sonrasında ilk tercih olmalıdır” dedi.

ANNE SÜTÜNE EN YAKIN

Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin öğelerini içerdiğini söyleyen Adanç, keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade etti. Adanç, “100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir. Keçi sütünün yağ molekülleri inek sütüne kıyasla daha ufaktır ve proteinlerinin oluşturduğu pıhtıda daha yumuşak olduğu için sindirimi inek sütüne göre daha kolaydır. Bu yüzden bebeklerin ve hastaların (karaciğer hastalıkları, ketozis, hazım problemi yaşayan ve peptik ülser) günlük menülerinde yer alması uygundur” diye konuştu.

MUCİZEVİ FAYDA

Keçi sütünün serum proteinlerinin alerjik özelliği olmamasından dolayı sindirim sistemi rahatsızları ile bazı cilt hastalıkları için tedavi edici olabileceğini dile getiren Adanç, “Diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum-fosfor kaynağıdır. İnek sütüne oranla daha fazla fosfat içermesi nedeniyle et ve balık tüketmeyen bireyler için iyi bir alternatif olabilir. Bu nedenle birçok Avrupa ülkesinde keçi sütünden yapılan mamuller özel sağlık dükkanlarında satılmaktadır. Ama ne olursa olsun, aşırıya gidip abartılmaması lazım. Keçi sütü ilaç değildir. Hiçbir gıda tek başına tedavi edici özelliğe sahip değildir. Ne olursa olsun abartmayalım. Öncelikle her türlü rahatsızlıkta ilaçla tedavi yolunu seçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.