TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şarapnellerle yaşıyor

  Suriye’de atılan bombaların evinin yakınına düşmesi sonucu vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle felç kalan ve bir eli kopan 15 yaşındaki çocuk, yatağa mahkum olarak yaşam mücadelesi veriyor

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şarapnellerle yaşıyor

Suriye’nin Halep kentinde Esad rejimine ait savaş uçaklarından atılan bombaların evinin yakınına isabet etmesi sonucu yaralanan 15 yaşındaki Ahmet Nazam, saldırı nedeniyle hem felç oldu hem de vücudunun çeşitli yerlerinde 15 şarapnel parçası ile yaşamak zorunda kaldı. Aynı saldırıda bir kardeşini kaybeden ve 7 kardeşi de yaralanan talihsiz çocuk, vücudunun çeşitli yerlerindeki şarapnel parçalarıyla yatağa mahkum bir biçimde yaşam mücadelesi veriyor. Nazam Ailesi, 5 ay önce Halep’te yaşanan saldırının ardından sığındıkları Türkiye’de Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne yerleşti.

YAKINLARINI KAYBETTİLER

Baba Halid Nazam (50), bombalı saldırının evladını felç bıraktığını söyledi. Şiddetli patlamalar altında Halep’te kalmak için uzun süre direndiklerini anlatan Nazam, “Ülkemizdeki savaşta birçok yakınımızı kaybettik, onlarca tanıdığım sakat kaldı. Savaş uçaklarından atılan bombalar evlatlarımın birisinin hayatını kaybetmesine, yaralanmalarına ve felç kalmasına neden oldu” dedi.

MAHŞER GÜNÜ

Evlerinin yakınlarında çok büyük bir patlama yaşandığını anımsatan Halid Nazam, “Herkes panik içinde sağa sola kaçışıyordu. Mahşer günü gibi olmuştu. 7 çocuğum bu olaydan etkilendi. Bir kızımı kaybettim. Ahmet’in ise sol eli koptu ve belden aşağısı felç kaldı. Evladım o günden bu yana yatağa mahkum yaşıyor.” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUM

Ahmet’in vücudunun çeşitli yerlerinde halen şarapnel parçaları olduğunu ifade eden baba Nazam, “Felç kalan vücudunda irili ufaklı 15 şarapnel parçası var. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını çok istiyorum. Hayırseverlerin desteklerini bekliyorum. Ona bebek gibi bakıyoruz. Yaşadığı korku yüzünden bizimle o günden bu yana konuşmadı. İnşallah sağlığına kavuştuğu ve yürüdüğü günleri de görürüz” şeklinde konuştu. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.