TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Arayan ABD’li mi Türk mü?”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Muharrem İnce’nin sözlerine ilişkin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Arayan ABD’li mi Türk mü?”

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin ABD’den arandığını ve kendisine, Türkiye’nin teröristbaşı Fethullah Gülen’in iadesi için usulünce başvuruda bulunmadığını, söylendiğini televizyonda açıkladığını belirterek, “Ama arayanın kim olduğunu, açıklamadı. Sayın İnce, keşke ABD’den arayanın dediğinin doğru mu yalan mı olduğunu tespit için Adalet Bakanlığını arayıp işin aslını, doğrusunu öğrenseydi. Kendisini yalancının yalancı şahidi durumuna düşürmezdi. Belli ki Sayın İnce, ABD’den arayana inanmış ve onun ağzıyla Türkiye’yi suçluyor. İşin aslını ve doğrusunu ben size söyleyeyim Sayın İnce! Sizi ABD’den arayan her kimse, yalan söylüyor. Siz de sorgusuz ABD’den arayan yalancıya inanıp beyanını kamuoyu ile paylaşıyorsunuz, kendinizi yalancıya gönüllü kullandırıyorsunuz, yalancıya yalancı şahitlik yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ARAYAN KİM?

Bozdağ, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Sayın İnce, unutma ki Türk halkı kendini kullandıranı da başkalarının kullandığını da, yalancıyı da, müfteriyi de sevmez. Böylelerine lider gözüyle de bakmaz. Hele hele başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez. Sayın İnce, sizi ABD’den arayan ABD’li mi Türk mü? Eğer arayan ABD’li ise CIA’dan mı yoksa FBI’den mi veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD’li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim? Sayın İnce, sizi ABD’den arayanı neden açıklamadınız? Adının bilinmesinden bir çekinceniz mi var?”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.