TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artıklardan sanat eseri yaptılar

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, artık materyallerden çeşitli sanatsal obje tasarımları yaparak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde sergiledi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 10:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Artıklardan sanat eseri yaptılar

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) yılsonu sergisi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü giriş holünde sergilendi. Artık materyallerin sanatsal üretimde kullanımı ve sanatsal kavramların üretime yönelik olarak irdelenmesi hedefiyle düzenlenen sergi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sergiye katılan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin çevreye karşı olan duyarlılıklarının sanata dönüşmesini heyecanla izlediğini belirterek kullanmadığımız atık gazetelerin tablo haline gelmesi,  etrafımızda çöp dediğimiz nesnelerin birer sanat eserine dönüşmesi öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılıklarının en güzel örneği. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum diyerek sergi açılışını gerçekleştirdi.

SANAT VE EĞİTİM

Serginin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bilsem, özel yetenekli öğrencilerimizin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmadan bireysel yeteneklerini geliştirmek ve bunu en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Her insan, hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bilsem, üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur” diyerek bilim ve sanatın eğitim merkezlerindeki önemini vurguladı.

HER ÇOCUK ÖZELDİR

Yaptığı konuşmada velilere de seslenen Vargeloğlu, “Çocuklarınızın yeteneklerini keşfetme serüveninde onların en büyük yol göstericisi sizlersiniz. Unutmayın! Her çocuk özeldir. Çocuklarınızın faydalı ve mutlu birer birey olarak hayatlarına devam edebilmesi için yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyın. Bugün burada, bu özel yetenekli çocuklarımızın neler yapabildiğine birlikte tanık oluyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yalnızca akademik değil, aynı zamanda sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamdaki gelişimlerinde de onları her daim destekleyeceğiz.” diyerek serginin yapımı ve hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerine teşekkür etti.

GÖZ DOLDURDU

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin büyük bir özveriyle hazırladıkları eserler arasında ‘Lunapark’, ‘Figürler’, ‘Ağaçlar’, ‘Mektuplar’ ve ’Portreler’  başlıklı pek çok sanat eseri göze çarpıyor. Gözleme dayalı çizim, figür, plan, renk, bütünlük, kolaj, perspektife dayalı planlama, hareket, doku, renk, leke gibi pek çok tekniğin bir arada kullanıldığı eserler arasında dünyanın gelmiş geçmiş en önemli savaş karşıtı resmi olarak kabul edilen Picasso’nun ikonik tablosu Guernica’nın karışık teknikle yeniden yorumlandığı eser de göz doldurdu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Aydın Doğan Vakfı işbirliğinde düzenlenen  “Sanat” konulu 11. Karikatür Yarışması Ortaokul Grubunda birinci olan Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Efe Arıkan’ın karikatürü ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. AA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.