TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk ve çocuk

Soylu Anaokulları Plus’ın hazırladığı Ahmet Gürel’in arşivinden oluşan “Atatürk ve Çocuk” konulu fotoğraf sergisi, Kuzguni Kültür-Sanat Kafe’de sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atatürk ve çocuk

SULTAN GÜMÜŞ

Ahmet Gürel’in fotoğraf arşivinden oluşan “Atatürk ve Çocuk” konulu fotoğraf sergisi, Soylu Anaokulları Plus aracılığıyla, Kuzguni Kültür-Sanat Kafe’de sergilendi. Baştan aşağıya sanatla işlenen ve daha birçok kültürel etkinliğe imza atan Kuzguni Cafe, önemli bir sergiye de yer verdi. “Atatürk ve Çocuk” konulu sergi sanatseverlerin oldukça ilgisini çekti.

Atatürk’ün çocuklara olan ilgisini ve sevgisini esas alan sergide, Ahmet Gürel önemli rol oynadı.

24 FOTOĞRAF

Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel'in Henri Benazus koleksiyonundan arşivlediği ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının farklı dönemlerinde çocuklarla bir arada olduğu anları gösteren 24 fotoğraf yer aldı. Bilinmeyen ve yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan sergi büyük ilgi gördü. 10 Kasım öncesi böyle bir serginin açılması ise sergi konuklarına duygu dolu anlar yaşattı.

Koleksiyonunda yer alan fotoğraflardan yaptığı seçkiyle ‘Atatürk ve Çocuklar’ sergisinin açılmasına sebep olan Ahmet Gürel, Atatürk’ün çocuklarla her zaman güçlü bir iletişimi olduğunu da göstermiş oldu. Sergide açılış konuşmasını yapan Soylu Anaokulları Plus Kurucusu Dilek Soylu, “Atatürk çocuğu olmamasına rağmen, çocukları o kadar çok sevmiştir ki onlara, dünyanın ilk ve tek resmi çocuk bayramını armağan etmiştir. Bugünün çocuklarının ve gençlerinin Atatürk’ün onlara emaneti olan Cumhuriyet’i ve devrimleri sonsuza dek koruyacaklarına inanıyorum. Bu tarz etkinlikleri daha fazla gerçekleştirerek manevi duyguları ön plana çıkarmaya çalışacağız” dedi.

 “Atatürk ve Çocuk” sergisinde Ulu Önder’in çıktığı yurt gezileri sırasında çocuklarla çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra manevi çocuklarıyla olan fotoğrafları da dikkat çekiyor.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.