TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa aşkına!

Spor Toto Süper Lig’de Antalyaspor engelini Demba Ba’nın golleri ile aşan Göztepe, Avrupa hedeflerine bir adım daha yaklaştı

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa aşkına!

KENAN YEŞİL

Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında Göztepe, haftayı 15’inci sırada giren ve düşme hattından kurtulmak isteyen Antalyaspor’u ağırladı. Avrupa hedefinde olan sarı kırmızılılar, mutlak kazanma arzusuyla çıktığı karşımayı golcü futbolcusu Demba Ba’nın attığı gollerle galibiyete uzandı. Halil Akbunar etkili oyunu, Demba Ba’nın gol vuruşlarının karşılaşmaya damga vururken, bu galibiyet ile hanesi 3 puan yazdıran Göztepe, 39 puanla 5’inci sıraya yükseldi. Avrupa hedeflerini güçlendiren sarı kırmızılılar, karşılaşma sonrası taraftarlarına giderek galibiyeti doyasıya kutladı.

DEMBA BA BİTİRDİ

Karşılaşmanın ilk yarım saatlik dilimde Göztepe, daha tutuk bir oyun sergilerken ilk tehlikeli atağında Hali Akbunar ile yararlanamadı. Antalyaspor ise etkili ataklar yapsa da son vuruşta sıkıntı yaşayınca ataklardan bir sınuç alamadı. ilk yarının son 15 dakikasında Göztepe, daha etkili bir oyun ortaya koyarken, etkili oyunun karşılığını gol ile aldı. 37’nci dakikada Halil Akbunar ceza sahasın içinde bulunan Demba Ba’ya iyi gördü. Demba Ba önce topu kontrol etti sonra ise yaptığı şık vuruşla takımını öne geçirdi(1-0). İlk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda baskısını ve ataklarını artıran sarı kırmızılılar, rakip kalede bir çok gol fırsatı yakaladı. Özellikle Demba Ba’nın istekli futbolu ve Halil’in kanatlardan yaptığı hücumlarla rakip kaleye abluka altına alan Göztepe, ikinci golü ise 75’inci dakikada yine Demba Ba’nın ayağından buldu. Sol kanattan iyi bir pas alan Halil Akbunar, ceza sahasında altı pas üzerinde bulunana Demba Ba’ya çok güzel bir pas gönderdi. Halil’in pasını iyi değerlendiren Demba Ba kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti(2-0). Kalesinde golü gören konuk ekip Antalyaspor, 5 dakika sonra cevap verdi. Doukara’nın golüyle farkı bire indiren konuk ekip mücadelenin son dakikalarında beraberlik için yüklense de Göztepe savunması ve kaleci Beto buna izin vermedi. 90’ıncı dakikada Celustka, Adama Trahore’ye yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşmayı Göztepe 2-1 kazandı.

EVİN DEM‘BABA’SI

Göztepe’nin devre arasında Çin’in Shanghai Shenhua takımından transfer ettiği yıldız golcü Demba Ba, geldiği günden bu yana sarı kırmızılıların içerde oynadığı maçlarda gol atmayı başardı. Göztepe forması ile çıktığı ilk maçta Osmanlıspor fileleri havalandıran golcü futbolcu, Demir Grup Sivaspor karşılaşmasında ise attığı şık gol ile galibiyetin mimarı olmuştu. 25’inci haftada Antalyaspor karşısında da boş geçmeyen Demba Ba kalitesini gösterdi. Rakip kaleye iki gol bırakan Demba Ba, galibiyetin mimarı olurken, bu sezon ligdeki gol sayısını 4’e yükseltti.

EVİMİZDE KAZANMAK İSTİYORUZ

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, karşılaşma sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Evinde oynayacakları tüm maçları kazanmak istediklerini belirten Tuna, zor bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “hedeflerimiz için çok önemli bir maçtı. Kazanmak üzerine bir plan yaptık ve bunu başardık. İçeride oynayacağımız tüm maçları kazanmak istiyoruz. Antalyaspor da kazanmak istiyordu. Onlara şut ve pozisyon verdik. Mücadelede etkimiz artıkça oyun bizim açımızdan iyileşti. Dikine oynarken pas hatası yaptık. Geliştirmemiz gereken yönümüz dikine pas ve hücum. Dikine oynamaya çalışan bir takımız. Zaman zaman bu anlayışımızdan dolayı top kayıplarımız fazla oluyor. Halil’in dikine koşuları ve Demba Ba’nın golleri maçı güzelleştirdi. Bu takım tutkulu taraftarımıza layık bir takım. Bu takım önümüzdeki süreçte çok başarılı olacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.