TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonası’nda İzmirli rekortmen

İzmir’de yaşayan down sendromlu milli yüzücü İrem Öztekin, Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarılarla gurur kaynağı oldu. İrem, 100 metre kelebek stilde 2.03.32 derecesi ile altın madalya alarak dünya rekoru elde etti

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa Şampiyonası’nda İzmirli rekortmen

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de yaşayan down sendromlu milli yüzücü İrem Öztekin, yüzmedeki başarısı ile tüm engellilere örnek oluyor. 16 yıl önce dünyaya gelen kızları için her şeyi yapan Necdet-Melek Öztekin çifti, eğitim hayatına devam eden İrem’i 2013 yılında okulların kapanmasıyla birlikte Bayraklı Belediyesi’nin yüzme kursuna yazdırdı. İrem’in yüzmeye olan yatkınlığı ve özel yeteneği kurs öğretmenleri tarafından hemen fark edildi ve ailesine bu yeteneğinin geliştirilmesi gerektiği anlatıldı. Öztekin ailesi de eğitmenlerin bu uyarısını dikkate alarak kızları İrem’i, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Alsancak Yüzme Havuzu’na göndermeye karar verdi.

GURURLANDIRAN BAŞARI

İrem Öztekin, kışları Alsancak’ta, yazları ise Bayraklı Belediyesi’nin yüzme havuzunda eğitimlerine devam etti. Haftanın her günü çift antrenman yaparak antrenörleri Efe Karaca ve Mert Onaran ile yarışlara hazırlanan İrem, kısa zamanda gösterdiği başarıların ardından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı’na girdi. Milli takım sporcusu olarak Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2017 Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye ve İzmir adına yarışan İrem, elde ettiği başarılarla gurur kaynağı oldu.

MADALYALARI TOPLADI

100 metre Kelebekte 2.03.32 derecesi ile altın madalya alarak dünya rekoru elde eden İrem, 2017 Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kelebek stilde 00.51.00 saniyelik derecesiyle ise Avrupa ikincisi oldu. Avrupa Şampiyonası’nda toplamda 5 madalya birden kazanan İrem, 100 metre kelebek, 200 metre serbest ve 50 metre sırt üstü stillerinde ise üç bronz madalyanın sahibi oldu. Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı madalyaların ardından Dünya Yüzme Şampiyonası’nda da kürsüye çıkmayı hedefleyen İrem, Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarıların kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Ailemi ve antrenörlerimi çok seviyorum. Çalışmamı sonuna kadar sürdüreceğim. Herkese başarılı olduğumu göstermek ve dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI

Yüzme antrenörü Efe Karaca, dünya şampiyonasında da kürsüye çıkabilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “İrem’in ilk milli takım tecrübesi. 16 yaşında ve her geçen yıl kendini daha fazla geliştirerek derecelerini artırıyor. Geçen seneki derecelerine göre son performansları arasında çok olumlu gelişmeler var. Dünya şampiyonası öncesinde Avrupa’daki rakiplerimizi görme şansı yakaladık bu yarışta. Bundan sonra bireysel karışık branşında gelişime önem vereceğiz ki bu branş içlerinde en zor olanıdır. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği dereceleri Dünya Şampiyonası’nda da tekrarlar. Bunu başaracak gücü var. Oradan da ülkemize madalyalarla döneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.