TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu’ndan birliktelik vurgusu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Rumeli Balkan buluşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye’yi sadece Türkiye haritasından ibaret göremeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Balkanlarda sorumluluklarımızı ihmal etmeyiz. Bu coğrafyada Türkiye anavatan olarak bakılıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çavuşoğlu’ndan birliktelik vurgusu

KENAN YEŞİL

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği İzmir’de Rumeli Balkan Buluşmasına katıldı. Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmaya yerel halk dansları müzikleriyle karşılanan Hakan Çavuşoğlu, bu oyuna da eşlik etti. Rumeli Balkan Buluşmasında bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Balkan coğrafyasının bir diğer adının da acıların, göz yaşlarının dinmediği, hasretlik coğrafyası olduğunu anlatarak, "Halen buradan bir nefes oraya yöneldiğini görmek isteyen akrabalarımızın olduğu coğrafya. Türkiye böyle bir ülke. Türkiye’yi sadece Türkiye haritasından ibaret göremeyiz. Türkiye’nin coğrafi sınırları 786 bin metrekare olabilir ama balkanlarda sorumluluklarımızı ihmal etmeyiz. Oralardaki akrabalarımızın sorunları da bizler ilgilendirir. Büyük bir medeniyetin mirasçı olarak bıraktığımız bu kardeşlerimizi unutmak mümkün değil. Gönlün sınırı yoktur. Bir salonda çatı altında buluştuk. Burada da bir çatı altında buluşuyorsak bizde balkanlardaki kardeşlerimizi kucaklamaya devem ediyoruz. Allah bizi mücadelemizden geri bırakmasın. Türkiye’de zenginlik güven varsa orada da insanlar rahat nefes alıyor. Onun için Türkiye güçlü olmak zorunda, ayaklarının üzerinde durmak zorunda. Hepimiz beraber olarak bir olmak iri diri olmak durumundayız. Türkiye’nin sevdalısı olmak durumundayız" dedi.

TÜRKİYE ANAVATAN GİBİ BAKILIYOR

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada Anavatan gibi bakıldığını belirten Çavuşoğlu, “Türkiye güçlü olduğu sürece kendine güvende hisseden kardeşlerimiz var. Onları unutmak mümkün değil. Bir çatı altında buluştuk burada. Bizlerde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milletvekillerimizle o kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Onların sıkıntıları gidermek için canla başla mücadele ediyoruz. Allah bizi bu mücadeleden mahrum etmesin. İstikrar ve güven varsa oradaki insanlar da rahat nefes alıyor. Onun için Türkiye güçlü olmak zorunda, ayakta durmak zorunda. Güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafyada Türkiye anavatan olarak bakılıyor. Bir olmak, diri olmak Türkiye’nin teminatı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkiye’ye 11 yaşında geldiğini ve dernek faaliyetlerinde bulunduğunu ifade eden Hakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye’nin bölge insanı için çok büyük önemi olduğuna değinen Çavuşoğlu, Türkiye için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: " Bu millet her şeyden önemlisi mazlum olmuş insanlara ensar gibi kucaklamıştır. Her şeyini paylaşmıştır. Kimseye dışlamak mümkün değil. Türkiye bir dönem yanı başındaki karındaşlarına ilgi alaka göstermemiş. Bu tamamen Türkiye’nin gücüyle alakalı bir durum. Türkiye güçlü ise oradaki kardeşlerimize olan ilgisi artıyor, dertleriyle yakından ilgileniyor. Türkiye güçlü olmak zorunda. Türkiye’nin güçlü olması içinde herkes bir olmak zorunda, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek zorunda. Bu coğrafyada kim yaşıyorsa birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek zorunda. Bunları yaptığımız sürece huzurumuzu bozacaklara karşı daha güçlü olacağız. Balkanlardaki kardeşlerimizde güçlü olacak. Bizim siyasete bakış açımız budur. Türkiye’yi güçlendirmek ve coğrafyasındaki kardeşlerine de yardımcı olmak. Operasyon çekmeye çalışanlara tuzak kurmaya çalışanlara gelirsek, Türkiye biliniz ki güçlü olacak. Türkiye’yi güçlendirmek isteğimiz bu. Güçlü olursak ilgili oluruz. Dertleriniz, dertlere sahip çıkarız.”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, son üç yılda Türkiye’nin yaptığı insani yardımların milli gelire oranlamasında dünya birincisi olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi. Hakan Çavuşoğlu’na, konuşmasının ardından Bosna göçmeni kadınlar tarafından hazırlanan Boşnak böreği ikram edildi.

“BİR OLMAK, BERABER OLMAK”

Rumeli Buluşmasında milletvekilleri adına bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, birlik ve beraberliğin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Geçen yıl 5 buluşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Sürekli, “Finali de Cumhurbaşkanımızla birlikte Külliye’de yaptık. Bu yıl da Başbakan Yardımcımız bu buluşmaları tekrar başlattı. Bu buluşmalar büyük katkı sağlıyor. En başta birlikteliğimizi ve beraberliğimi pekiştiriyoruz. Diğer taraftan soydaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz ve çözüyoruz. Bizim için bu buluşmaların en önemlisi birlikteliğimiz ve beraberliğimiz pekiştireceğiz. Çünkü bir olmak, beraber olmak 80 milyon Türkiye olmak gerek. Bizim için önemli olan budur. Hangi görüşten olursak olalım ülkemizin geleceği konusunda hep beraber olmalıyız. Ancak bu şekilde sorunları aşabiliriz. Türkiye olmazsa balkanlardaki soydaşlarımız güçsüz kalır. Türkiye varsa onlarda var. Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi hangi görüşte olursak olalım sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

İZMİR SORUNLARI ÇOK OLAN BİR KENT

İzmir balkan dernekleri adına bir konuşma yapan İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, İzmir’in sorunları çok olan bir kent olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na hitaben, “Bir balkan göçmeni olarak sizlerin bizim içimizden çıkmanızdan dolayı gururlandık” diye konuşan Vahap Savaşan şöylr konuştu: “İzmir sorunları çok olan bir kent. Bizler sizlerle birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz. Dış göçler şubesinin tekrar açılmasını istiyoruz. Sizlerin desteği ile bu sorunların üstesinden gelineceğine inanıyorum. İzmir’i daha iyi yerlere getirmek adına desteğiniz önemli. Daha önemli projelere için atılım yapacağız. İzmirli Başbakanımız bu sorunları çok daha iyi biliyor. İnanıyorum hep birlikte sorunların üstesinden geleceğiz.”

VALİLİĞE ZİYARET

Çeşitli programlara katılmak üzere İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Daha sonra Valilik makamına geçen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve beraberindekiler, Vali Ayyıldız ile bir süre görüştüler. Ziyarette, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Keram Ali Sürekli, Necip Kalkan, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve çeşitli bürokratlar katıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.