TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayakkabıcılar Sitesi’nde düşük ücret eylemi

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan Türk ve Suriyeli sayacı işçileri, ücretlerinin arttırılması için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İşverenlerden zam talebinde bulunan işçiler, haklarını alana kadar eylemleri sürdüreceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayakkabıcılar Sitesi’nde düşük ücret eylemi

E. ÇAĞLA GENİŞ

Adana, İstanbul ve Antep’teki ayakkabı sitelerinde başlayan saya işçilerinin eylemleri İzmir’e de sıçradı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan Türk ve Suriyeli saya işçileri, ücretlerinin arttırılması için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde site meydanında bir araya gelen çoğunluğu Suriyeli yaklaşık 500 işçi, “Sayacılar dışarı” ve “Hakkımızı isteriz” sloganları atarak işverenlerden zam talebinde bulundu. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata’nın dışarıya çıkıp kendilerini dinlemesini ve sorunlarına çözüm bulmasını isteyen işçiler, haklarını alana kadar eylemleri sürdüreceklerini açıkladı.

5 SENEDİR ZAM ALMIYOR

Yaklaşık 5 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını ancak zam alamadığını söyleyen bir Türk işçi, “Bu sayacıların ve bütün ayakkabıcıların çektiği eziyettir. Suriyeli kardeşlerimiz aramıza geldi. 5-10 senedir yaptığımız mesleğin fiyatlarını bu arkadaşlarımız geldikten sonra daha da indirdiler. Hepimiz insanız, kardeşçe geçiniyoruz ama patronlar hakkımızı vermiyor. 5 sene önce çalıştığımız fiyata çalışıyoruz bugün. Bir yetkilinin bizlerle muhatap olmasını istiyoruz” dedi.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e gelen ve sayacı olarak çalışan Suriyeli bir işçi ise, “Herkese zam oldu bize zam olmadı. Patronlar kazanıyor, işçiler açlıktan ölüyor. 200 liralık kiralarımız 1000 lira oldu. Her şeye zam geliyor ama bizim ücretlerimiz yanı. Kimse işçinin halini sormuyor. Her şeye zam var sayacılara yok. Biz nasıl yaşayacağız? Hakkımızı istiyoruz, hakkımızı arıyoruz. Sabah 8’den akam 10’a kadar çalışıyoruz ama haftalığımız 300 TL. Zam istediğimizde çalışmayın diyorlar” ifadelerini kulandı.

“TALEPLERİ İŞVERENLERE İLETECEĞİZ”

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise, işverenlerle görüşüp sorunun çözümü için çaba göstereceğini belirterek, “Ücret sorununun sadece İzmir ile sınırlı değil. Odamıza gelip bizimle görüştüler. Temsilcileriyle toplantı yaptık. Arkadaşların 5 yıl önceki ücretlerle çalıştıkları bazı işçilerin sigortasız çalıştırıldığı yönünde şikayetleri oldu. Biz de oda olarak konuya müdahil olduk. Biz de taleplerini işverenlere ileteceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.