TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayaz bebek için yardımlar büyüyor

Dünyaya gözlerini açtıktan 6 ay sonra lösemi teşhisi konulan 3 yaşındaki Ayaz bebeğin ailesi, ilik nakli olması durumunda, denizi çok seven çocuklarını ilk iş olarak sahile götürecek. Ayaz bebek şimdi uygun ilik bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayaz bebek için yardımlar büyüyor

SULTAN GÜMÜŞ - ÖZEL HABER

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde yaşayan Gülümser-Can Gök çiftinin çocukları lösemi hastası 3 yaşındaki Ayaz, ilik nakli olmayı bekliyor. Deniz hayali kuran minik Ayaz’ın yaşaması için 7 ay içerisinde ilik nakli yapılması gerekiyor. Ayaz için yardımlar çığ gibi büyürken. Yardımsever Cansu Başar ve Berrin Güner tarafından da sosyal medya üzerinden çağrılar yapılıyor. Birçok sanatçının da videolarla destek verdiği Ayaz bebek için Optimum’da etkinlik düzenlendi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde tedavi gören Ayaz Gök’ün bebekliği yaklaşık 2 yıldır hematoloji bölümünün koridorlarında geçiyor. Doğduktan tam 6 ay sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen ve “akut lenfoblastik lösemi” tanısı konulan Ayaz bebeğe kemik iliği transplantasyonu gerekiyor. Minik Ayaz’a, yaşaması, anne ve babasının da yüzünün gülmesi için uygun bir donör aranıyor. Yeni yeni konuşmaya başlayan Ayaz bebek, hematoloji bölümünün adeta simgesi haline geldi. Suyla oynamayı çok seven küçük Ayaz, doktorlara, hemşirelere, yanında refakatçi kalan annesine ve hastane kapısında bekleyen babasına deniz ve su ile ilgili cümleler kuruyor. Anne Gülümser Gök, Ayaz’ın küçük bedeniyle büyük bir hastalığa karşı savaştığını söyledi. Doktorların, “Donör bulunmazsa her şey çok kötüye gidebilir” dediğini aktaran Gök, sadece oğlunun değil, tüm lösemi hastası çocukların iyileşmesi için dua ettiklerini ifade etti. İlk lösemi teşhisinin ardından oğlunun ilaç tedavisi gördüğünü ve kemoterapi aldığını dile getiren Gülümser Gök, 1,5 yıllık tedavinin ardından taburcu edildiklerini ancak hastalık tekrarlayınca yeniden hastaneye döndüklerini kaydetti.

“İLK İŞİM DENİZE GÖTÜRMEK”

“Genelde çok neşeli” diye tanımladığı oğlunun tedavi sürecinde yorulduğunu ifade eden Gök, şöyle konuştu: “Birkaç kez ‘Anne ben hastayım’ dedi. Biz de iyi olacağını söylüyoruz ama çok yoruldu. Allah kimseye yaşatmasın, evlat olunca çok zor. Onu kaybetme korkusu beni çok yoruyor. Yaşamasını, sağlıklı bir çocuk olmasını, birlikte okula ve lunaparka gitmek istiyorum. Bebeğim suyla oynamayı çok seviyor. İnşallah uygun bir donör bulunur ve ilik nakli de olursa ilk işim onu denize götürmek. Çünkü oğlum yaşıtları gibi hayat sürsün istiyorum. Oğluma umut olsunlar, Ayaz’ı yaşatsınlar. Bugüne kadar onu parka hiç gönül rahatlığıyla götüremedim.” Gülümser Gök, yurt dışından kök hücre, kemik iliği bulunması için Almanya’da test yaptıracaklarını, bunun için ilk etapta 6 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu, tedavi sürecinin çok pahalı olduğu için bu parayı bile temin edemediklerini sözlerine ekledi.

“KORKTUĞU İÇİN VAZGEÇTİ”

Aşçı olan baba Can Gök ise tedavi sürecinde işinden izin alarak eşi ve oğlunun yanında olmaya çalıştığını dile getirdi. Kemoterapi tedavisine yanıt alamayınca daha da üzüldüklerini ancak asıl üzüntüyü uygun donör, kemik iliği vermekten vazgeçince yaşadıklarını anlatan Gök, “Bayramdan sonra Ayaz yeniden hastalandı. Çünkü tekrarlama ihtimali yüksek bir hastalık. Bebeğimin sonu kemik iliği nakli olmazsa kötü. Türkiye’de yüzde 90 uyumlu donör bulduk ama kişi korktuğu için vazgeçti. Ne olur insanlara umut verip hayal kırıklığı yaşatmasınlar. Ben de eşim de gönüllü ilik bağışçısıyız, keşke çocukların yaralarına merhem olabilsek” diye konuştu.

Yurt dışında tedavi için paraya ihtiyaçları olduğunu belirten ailenin yardımına Cansu Başar ve Berrin Güner koştu. Optimum Hayal Kahvesi’nde Ayaz bebek için şiirler okundu, şarkılar söylendi. Ayaz’a maddi ve manevi anlamda yardımda bulunacaklarını söyleyen Başar, “Gazete okurken çıktı karşıma Ayaz bebeğin ‘ilik nakli aranıyor’ haberi. Fotoğrafını görür görmez bir bağ oluştu aramızda ve ‘Onun için bir şeyler yapmalıyım’ dedim. Ben aynı zamanda bir muhasebeciyim. İşlerimin yoğunluğu arasında hemen aileye ulaşıp neler yapılması gerektiğini sordum. Baba Can Gök, herhangi bir Kızılay Kan Merkezi’ne gidip kök hücre bağışında bulunulması gerektiğini ve bu durumu yayarak birçok kişinin bunu yapması gerektiğini söyledi. Ne kadar çok bağış, o kadar şans demekti. Daha önce donörlük yaptım ve sürekli kan bağışı yapan biriyim. İlk işim ailemle birlikte kök hücre bağışı yapmak ve gerek işyerimde gerek sosyal medyada bunu duyurmak oldu” dedi.

Optimumda gerçekleştirilen etkinliğin bilet satışlarıyla ilgilenen Berrin Güner ise, “Etkinlik çok güzeldi. Katılımcılar maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemedi. Sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız duyuruyla birçok sanatçı da destek verdi. Onlarda Ayaz’ı tanıdı. Türkiye’nin birçok bölgesinden videolar gönderiliyor. Ayaz’ı o hastane odasından çıkarıp denize götüreceğiz. Ve onun gibi daha nice çocuğu denizle buluşturacağız” diye konuştu.

Leman Sam, Şevval Sam, Sıla ve daha birçok ünlü isim “Ayaz seni çok seviyoruz. Yanındayız” mesajlarıyla videolar göndererek çağrıda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.