TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayla İzmirlileri ağlattı

Türkiye’nin Oscar adayı “Ayla” filminin yapımcısı, yönetmeni ve oyuncularının katıldığı İzmir gösterimine İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Ayla filmini oyuncularla beraber izleyenler, filmin sonunda gözyaşlarına hakim olamadı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayla İzmirlileri ağlattı

KENAN YEŞİL

Türkiye’nin Oscar adayı olan, gişede tüm rakiplerini geride bırakan, sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdıran Ayla İzmirlileri ağlattı. Yapımcısı Mustafa Uslu, filmin yönetmeni Can Ulkay, başrol oyuncularından İsmail Hacıoğlu, Meral Çetinkaya’nın yanı sıra Sinem Uslu’nun katılımıyla gerçekleşen İzmir gösteriminde keyifli anlar yaşanırken, filmin sonunda izleyiciler gözyaşlarına engel olamadı. Ege Perla Cinens Sinemalarında sinemaseverlerin sorularını yanıtlayan usta yönetmen ve oyuncular, kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarıyla tek tek poz verdiler. Sinemada fuaye alanına girmekte zorlanan sevenleriyle camların önünde selfie çeken oyuncular hayranlarından büyük alkış aldı.

İNSANLARIN YÜREĞİNE DOKUNMAK İSTİYORUZ

İzmir’de güzel ve çok kalabalık bir izleyici ile karşılaştıklarını ifade eden İsmail Hacıoğlu, “İzmir 3. durağımız. Her karşılandığımız yerde coşku artarak devam ediyor. Ayla çok iyi bir şekilde gidiyor. Ayla filmi için söyleyecek çok şey var aslında. Süleyman amcamız bu filmin kahramanı ve her şeyin sebebi. O olmasaydı bu film olmazdı. Oynamak bana nasip oldu. Çok büyük bir insan. Her şeye iyilikle bakan çok büyük insan. 65 yıl sonra o aylasını buldu biz ise onu 3 yıl sonra bulabildik. Ayla ile Süleyman amcanın karşılaşması muazzam bir an. Biz sadece şahit olduk. Ayla sadece savaş mağduru çocuklardan bir tanesi. Biz onu gösterebildik. Keşke hepsine dokunabilsek. Ama Ayla sayesinde bütün insanların yüreğine dokunabilirsek bizden mutlusu olmayacaktır” dedi.

AYLA, DÜNYAYI ETKİLEMEYE BAŞLADI

Yapımcı Mustafa Uslu, Ayla’nın rekorlar kırarak geldiğini belirterek, “Önemli olan Ayla’nın rekor kırması değil. Biz o kadar kutsal bir emaneti elimize aldık ki bunun hakkını vermemiz gerekiyordu. En iyi koşullarda bunu yapmak zorundaydık. Yoksa Süleyman Dilbirliği’ne ihanet etmiş olurduk. Çok itina ile çalıştık. Bütün oyuncularımız büyük emekler verdi. Süleyman amca tüm eski fotoğraflarıyla, mektuplarıyla her şeyi bize anlattı. Süleyman amcanın hikayesi bize kim olduğumuzu hatırlattı. Ayla rüzgarı dalga dalga büyüyecek. Dünyaya yayılacak. Bugün Ayla filminin etkilerini görmeye başladık. Amerika’da bir aile Ayla filmini izledikten sonra Gaziantep’teki kampa gelerek savaş mağduru Suriyeli bir çocuğu evlat edindi.  Bizim bir hedefimiz var. Dünyada Ayla gibi savaş mağduru çocuklar olmasın. Savaş olmasın. Her şey barışla olsun, çocuklar annesiz babasız kalmasın. Ayla, dünya’ya örnek bir film olacak” diye konuştu.

FİLMİN KONUSU

Film, Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

FİLMİN OYUNCULARI

Kahramanlarının hala hayatta olduğu, geçmişi gururla bugüne taşıyan film; İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyong-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca gibi birbirinden değerli 32 ulusal ve uluslararası yıldızla Oscarlar’da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.