TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Kocaoğlu beraat edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'nun çete lideri suçlamasıyla yargılandığı 129 sanıklı tarihi Büyükşehir Davası 27 Şubat Pazartesi günü Bayraklı Adliyesi'nde görülecek

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aziz Kocaoğlu beraat edecek mi?

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları, şirket yöneticileri ve sendikacıların yargılandığı 129 sanıklı Büyükşehir Davası adım adım sona doğru ilerliyor.

2011 yılındaki operasyonlar ile başlayan tarihi “Büyükşehir Davası” Belediyecilik tarihinin en büyük ve en kapsamlı davası olarak görülen süreçte 27 Şubat Pazartesi saat 10.00'da İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görülecek davanın 30'uncu duruşmasından çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Davanın 25 Ekim 2016'da görülen son celsesinde beraat umutları çıkan erteleme kararıyla 2017'ye kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer sanıklar tarihi davanın son bulması için beraat taleplerini bir kez daha yineleyecek.

SAVCILIK MÜTALAASI BEKLENİYOR

Mahkeme heyeti son duruşmada yaptığı açıklamada davayı sonuçlandırmak için yeterli kanıya sahip olduğunu ancak yargıdaki ihraçlar nedeniyle yenilenen savcı ve hakim kadrosunun detaylı inceleme için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek nihai sonucu bir başka duruşmaya bırakmıştı. Savunma makamı ile birlikte İzmir kamuoyunun da beklentileri yükselirken, yine son duruşmada Savcılık tarafından beklenen mütalaanın sunulması ve mahkeme heyetinin karara varması bekleniyor. Öte yandan, Pazartesi günkü duruşmada, CHP’li ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda parti yöneticisinin Başkan Aziz Kocaoğlu'na tam kadro desteğe hazırlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.