TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Referandum startını veren Başbakan Binali Yıldırım, düzenlediği mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2017 10:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Referandum kampanyasını dün Ankara’dan başlatan Başbakan Binali Yıldırım, bugün de başkentin Kahramankazan İlçesi’ndeydi.

“Yeni anayasa ile Türkiye terörle yaşamaktan kurtulacak. Türkiye önünü daha net görecek” diyen Yıldırım, milletvekili sayısının artmasını öngören maddeyi eleştiren Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun önce 1,2 milyon lira telefon faturası çıkaran milletvekilinin hesabını vermesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Kılıçdaroğlu’nun partisi 1995’te Türkiye’nin nüfusu 59 milyonken, milletvekili sayısını DYP ile beraber 100 milletvekili birden artırdı. Şimdi nüfus olmuş 80 milyon, 550’den 600’e çıkartmışız, bunun lafını ediyor. Ayıptır. Gerçekleri saptırmayacaksınız” dedi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Başbakan’ın CHP ve MHP seçmenine de bir çağrısı vardı. “Biz 79 milyonun hükümetiyiz” diyen Yıldırım, referandumun bir seçim olmadığını vurgulayarak, “HDP’ye, CHP’ye oy vermiş kardeşlerim varsa, onlara da sesleniyorum. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Mevzu bahis memleketse, gerisi teferruat. Bu işin kavgası, kutuplaşması olmaz. 16 Nisan günü sandığa milli hassasiyetimizle, birliğimizle, kardeşliğimizle gideceğiz” dedi.

Yeni anayasa ile ilgili de konuşan Yıldırım, “Neler var neler. 7.5 milyon gencimizin siyasete girmesinin önündeki engeli kaldırıyoruz. Siyaset gençleşiyor, renkleniyor, siyasette rekabet oluyor. Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarıyoruz. Siz bakmayın ortalığı velveleye verenlere aldırış etmeyin. Kılıçdaroğlu diyor ya; ‘Efendim 50 milletvekiline fazladan para vereceksiniz.’ Sen onu soracağına bir milletvekilinin 1 trilyon 200 bin lira telefon faturası geldi, onun hesabını sor. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu. Partisi 1995’te Türkiye’nin nüfusu 59 milyonken milletvekili sayısını 100 milletvekili birden arttırdılar. Nüfus olmuş 80 milyon. 550’den 600’e çıkartmışız bunun lafını ediyor. Ayıptır. Gerçekleri saptırmayacaksınız. Yargı bağımsız ve tarafsız hale geliyor. Siz değil miydiniz yargı bağımsız olsun diyen. Millet bunları unutacak mı zannediyorsunuz. 2007’de icat çıkartıyorsunuz 367 şartı ile cumhurbaşkanı seçimini tıkıyorsunuz. Bir de halkın iradesine ipotek konulmasın diyorsunuz. Milletvekili seçimleri artık yeni sistemde 5 yıla çıkıyor. Sürekli milleti seçimle meşgul etmeyeceğiz. Artık 5 yıl kulağınız rahat. Hükümet kuruldu, kurulmadı, güven oyu aldı almadı hepsi bitiyor. Hükümeti siz kuruyorsunuz. Siz sandıkta kuruyorsunuz. Milletvekillerini siz seçiyorsunuz. Güven oyunu siz veriyorsunuz. Çift başlı yönetimlerden bu millet çok çekti. Bu sistem babayı oğul ile arasını açar. Bu sistem öyle bir sistem ki burada kim gelirse gelsin sorun çıkıyor. 1950’den beri yaşadıklarımız ortada. 50-60 arası 60-70 arası. 60’ta darbe yaptılar, 71’de cumhurbaşkanı seçimini bahane ettiler muhtıra verdiler. 80 darbesini yaptılar. Özal geldi ve Türkiye yeniden kalkındı. 90’lı yıllar geldi 'Laiklik elden gidiyor' dediler ve 28 Şubat darbesini vurdular. 2001 yılında Türkiye öyle bir kriz ile karşı karşıya geldi ki faizler aldı başını gitti. AK Parti 2002 yılından beri iş başında. AK Partiye de aynısını yaptılar. 2007’de elektronik muhtıra verdiler. Biz ne yaptık. Şapkamızı, ceketimizi alıp gitmedik. Gönderdikleri muhtırayı iade ettik” dedi. (İHA/ANKARA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.