TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başdaş Market, şubeleşmeye devam ediyor

Başdaş Marketler Zinciri, market sayısını arttırmaya devam ediyor. Torbalı ve Yeşilyurt’tan sonra Çiğli mağazasını da hizmete açan Başdaş Marketler Zinciri, İzmir’deki şubeleşme sürecini hızlı bir şekilde sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başdaş Market, şubeleşmeye devam ediyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Başdaş Market’in Çiğli mağazası görkemli bir törenle hizmete açıldı. İzmir’deki şube mağaza sayısını hızla yükselten Başdaş Market Zinciri, Çiğli mağazası ile 26’ncı mağazasını vatandaşların hizmetine sundu.

Çiğli’deki şubenin açılışını Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak yaparken, açılışa Başdaş Market Zinciri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Başdaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Başdaş, ağabeyleri Mehmet Masum Başdaş, MAR-VAK Başkanı Rasim Kahraman, İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı, İTO Meclis Üyesi Koçali Al, Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya çok sayıda iş dünyası temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KAZANÇ DEĞİL

Açılışta bir konuşma yapan Başdaş Market Zinciri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Başdaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Başdaş’ın ağabeyi Mehmet Masum Başdaş, Başdaş Market Zinciri olarak halktan yana olduklarını belirterek, “Bugüne kadar sizi aldatmayı düşünmedik, düşünmeyiz. Biz sizleri seviyoruz. Sizin de bizi sevdiğinizi seveceğinizi ve Çiğli’de şube sayımızı daha arttıracağımıza inanıyorum. Paket ürünlerde fiyatlar bütün marketlerde aynı. Bizi farklı kılan; size birinci elden takdim ettiğimiz sebze-meyve,et ürünleri, peynir ürünleri ve bakliyattır. Biz bu ürünleri Türkiye’nin neresinde en güzel şekilde yetişiyorsa gidip oradan alıyoruz. Temel felsefemiz sizlere en güzel şekilde bunları sunmaktır. Ticarette elbette ki kazanacağız fakat birinci önceliğimiz kazanç değildir. Yanlış yapmama bizim en büyük özelliğimiz. Yanlış yapanımız olursa lütfen biz gerekli düzenlemeleri yaparız. Şirketi bu noktaya taşıyan sevgili Fevzi Kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİĞLİ GÜZEL BİR MARKET KAZANDI

Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak da Çiğli’nin güzel bir market kazandığını belirterek, “İnşallah sizlere çok ucuza mal satıp kazancıyla da devletimize bolca vergi verirler. Ben kendilerine hayırlı işler ve hayırlı kazançlar dileyerek Başdaş Marketler Zinciri’nin 26. şubesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAKLİYATTA EN İYİSİYİZ

Başdaş Market Zincirleri hakkında bilgiler veren Fevzi Başdaş, “Bizim mağazalarımızda 6 bin 500 çeşit ürünümüz var. Diğer meslektaşlarımızdan farkımız ise bakliyatı iyi yapıyoruz. Bakliyatta çok iddialıyız. İzmir’in en iyisiyiz. Aynı şekilde manavda da iddialıyız. İzmir’de manav konusunda da çok iyi noktadayız. Tabii ki bu işin mutfağında büyük zorluklar var. Bakliyatta direkt birinci elden ürün almak kolay bir iş değil. Hasat döneminde çok çalışıyoruz. Şu anda 1 yıl boyunca satılacak olan bulguru temin ettik. Mercimek de aynı şekilde. Şu anda fasulyenin hasadı var. Önümüzdeki ay pirincin hasadı var. Sırayla bu ürünlerin 1 yıl satılacak şekilde teminini yapıyoruz. Meyve sebze konusuna gelince, sebzeyi Antalya’dan temin ediyoruz. Meyveleri ise Türkiye’nin her yerinden ekiplerimizin çalışmaları ile temin ediyoruz. Şu anda ekibimiz Isparta’da elma topluyor. Önümüzdeki 8 ay boyunca satacak olduğumuz elmaları bu hafta içinde tamamen temin etmiş olacağız. Sırayla mandalin, portakal gibi meyvelerin teminini yapıyoruz. Ekibimiz çok geniş ve sürekli ürün takibi yapıyorlar ve bu da bizi ön plana çıkartıyor” diye konuştu.

FARKLI YANIMIZ KONSEPTİMİZ

Başdaş marketlerini diğer marketlerden ayrılan en önemli özelliklerden bir tanesinin marketlerinde yaptıkları konsept olduğunu vurgulayan Fevzi Başdaş, “Bizim kendimize ait manav tasarımız var. Marangoz arkadaşımızla günlerce çalışıp tasarımı ortaya çıkarıyoruz. Bu hiç kimsede yok. Aynı şekilde bakliyat bölümünde bir yöresel hava yaratıyoruz. Onun tasarımı da bize ait. Şarküteri konsepti tüm marketlerde var ama o da en güzel konseptlerimizden bir tanesi. Hangi Başdaş Markete gidilirse gidilsin konsept aynı. Müşterilerimiz istedikleri ürünü rahatlıkla bulabiliyor. Örneğin Gaziemir’deki bir müşterimiz bugün Torbalı’daki marketimize geldiğinde aynı ürünü aynı noktada bulabiliyor. Yani ürünü eli ile koymuş gibi bulabiliyor” ifadelerini kullandı.

HEDEFTE ALİAĞA VAR

Büyüme ve İzmir dışına çıkarak açılma hedeflerinden bahseden Fevzi Başdaş, “Aydın’da bir yatırımımız oldu. Bu sene ocak ayında 6 şubeli bir market zincirini satın aldık. Buradaki verimli 4 markette konsepti değiştirerek hizmete açtık. Şu anda bizim konseptin aynısı Aydın’da da hizmet veriyor. İzmir’deki müşterimiz Aydın’a gittiğinde aynı konsepti görebiliyor. Aydın’da bir hedefimiz var. 2018’de Aydın’daki şube sayımızı 10’a yükselteceğiz. Aydın ve Torbalı’daki hedeflerimizin yanı sıra Aliağa’da da yatırım yapacağız. Aliağa’da da yine 10’a yakın şube açma hedefimiz var. Aliağa gelir seviyesi yüksek olan ilçelerimizden birisi. Kozmopolit bir ilçe. Aliağa’da da büyümek istiyoruz. Bunların yanında Antalya’da şube açmak istiyoruz. Sebze ve meyve için sürekli Antalya ile irtibat halinde olmaktan dolayı oraya alıştık. Orada da bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Aliağa’dan sonraki hedefimiz Başdaş marketlerini Antalya’da hizmete açmak olacak” dedi.

30 ŞUBE HEDEFİ

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Başdaş ise, yılbaşında açtıkları marketlerinde ilk hedef olarak 30 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Çok şükür şu anda Çiğli ile birlikte 26 tane şubemizi açtık.İnşallah en kısa zamanda Gaziemir şubemizi de açarak şubelerimizi 27’ye ulaştıracağız” diye konuştu.

HERKES BAŞDAŞ’I KONUŞACAK

2 yıl içerisinde İzmir’de herkes Başdaş’ı konuşacağını belirten Sait Başdaş, “Çünkü meyve ve sebzede kendimiz üreteceğiz. Marulundan tutun da domatesine kadar kendimiz dikeceğiz, yetiştireceğiz ve üreteceğiz. Kendi ürettiklerimizi halka sunacağız, doğadan insanımızın sofrasına güzel gıdalar sunacağız. Bir de bakliyat grubumuz var. İzmir’de hiçbir markette olmayan açık bakliyat grubumuz var. Her bakliyatımızı meşhur olduğu yöreden getiriyoruz. Mercimek Antep’ten, bulguru Midyat’tan getiriyoruz. Her ürünü yerinden getirerek araya bir aracı koymuyoruz. İrtibatları kuruyoruz ve fabrikadan ürünleri marketlerimize getiriyoruz. Yüzde yüz yerli sermaye, yüzde yüz milli. Biz sadece kendimiz için çalışmıyoruz. Birçok ortağımız var. Mesela süt ürünleri de bizim ortağımız çünkü onlarda mal alarak büyüyor. Çiftçilerimizde aynı şekilde. Biz aslında büyük bir aileyiz. Sadece kendimiz olarak bakmıyoruz. Şu anda 400’e yakın istihdam yaratıyoruz. Her marketimizde en az 10 kişi istihdam ediyoruz. Depomuzda 50 kişi var. İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Isparta hallerinde çalışanlarımız var” dedi.

YENİ ATILIMLAR GELİYOR

Sait Başdaş sözlerini şöyle tamamladı: “Taze gıdadan, ete kadar hepsi kendi üretimimiz. Şu anda Isparta’da, Antalya’da, Muğla, Bursa’da buralarda temsilcilerimiz var. Direkt tarladan halka sunuyoruz ürünleri. Arada hiçbir aracı yok. Üreticiden halka sunuyoruz. Bizi de ön plana çıkaranlardan biri de bu yaptığımız iştir. Meyve, sebze taze ürünler artı et ürünleri. İnsanlar et alırken çekinerek alıyorlar. Ama Başdaş’a geldikleri zaman rahat olsunlar. Biz soframıza koymadığımız hiçbir şeyi vatandaşın sofrasına koymuyoruz. Şu anda etlerimizin hepsini kendimiz kesiyoruz. Helal kesim yapıyoruz. Kendimiz yetiştiriyoruz. Farklı bir atılım yapmayı planlıyoruz. Torbalı veya Ödemiş tarafında bir hayvan çiftliği yapıyoruz. Kesimlik hayvanları kendimiz yetiştireceğiz. Şu anda satın alıp kendimiz kesiyoruz. Ama bundan sonra kendi yetiştirdiğimiz hayvanları keseceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.