TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baharı otlarla karşıladılar

Urla’nın yüzyıllardır geleneği olan “Mart Dokuzu” kutlamaları bu yıl da Ot Festivali ile hayat buldu. Urla ve Özbek’te yapılan 7. Urla Ot Festivali renkli karelere sahne oldu

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 06:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baharı otlarla karşıladılar

ASİYE ARSLAN

Urla Doğal Sofra Gönüllülerinin 7 yıldır geleneksel olarak düzenlediği festivale, Urla Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Özbek Muhtarlığı destek verdi. Urla Ot Festivali, yerel beslenme, kırsal kalkınma ve Urla’nın sürdürülebilir zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmayı amaçlıyor.

Etkinliğin kökeni Mart Dokuzu geleneğine dayanıyor. Urla’nın çok eski yıllardan beri devam ettirdiği halk arasında Mart’ın 9’u olarak da bilinen (Rumi takvimde 9, Miladi takvimde 21-22 Mart) bahara giriş şenlikleri bu Mart Dokuzu Ot Festivali ile yaşatılıyor.

OTLARIMIZDA SIRA, ‘SIRA’ DA

Her yıl bir temanın öne çıktığı Urla Ot Festivali’nin bu yılki teması ise “sıra” yani arapsaçı oldu. Festivalin ilk gününde Urla’nın tarihi değerlerinin, rehber eşliğinde tanıtım turu düzenlendi. Açılışın ardından Urla Meydanı’ndan Eski Tamirhane’ye kortej düzenlendi. Birçok panel ve yemek atölyeleri oldu. Şef Osman Sezener Ege Otlarının Modern Gastronomide Yeri’ni anlattı. UZZK Başkanı Ümmühan Tibet “Mutfağımızda Zeytinyağının Önemi” başlıklı bir konuşma yaptı. Urla otlarının zeytinyağı ile buluşması; Doğal Sofra Urla Gönüllüleri ve Ahmet Güzelyağdöken yorumu ile anlatıldı.

Festival bugün de Özbek’te sürüyor. 10.30’da Urla Meydanı’ndan dan Özbek ot toplama alanına hareket edilecek. 11.00-12.00 arasında ot toplanacak. Köye dönüldükten sonra yemek stantlarında ot pişirimine başlanacak. Meydanda müzik dinletisi, öğrenci kulüplerinin gösterileri olacak. “Otları Tanıyalım” yarışmasının ardından 17.00’de otobüsler Urla’ya geri dönecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.