TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli'den hükümete öneri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bahçeli'den hükümete öneri

Bahçeli yaptığı konuşmada, Türk milletinin fazilet ve fedakarlık numunesi evlatları konusunda tarih boyunca talihli ve önü açık olduğunu belirterek, “İftiraya ve işgale uğrayan bir tarihi bütün ihtişamıyla diriltmek amacıyla her şeyi göze almış yüksek ahlaklı, yüce gönüllü şahsiyetlerin varlığı milletimizin her daim gurur kaynakları arasında yerini almıştır. Vicdanın sesine kulak verip, tarihin ihtarlarına sadakat gösteren kahramanlar, bir yoklayış, bir çırpınış, bir arayış sonucunda üzerlerine düşen sorumlulukları farklı dönemlerde yerine getirmişlerdir. Bu kahramanlar ki, yalçın bir irade, engin bir tecessüs, uyanık bir şuurla zorlukların üstüne üstüne gitmişler, sonunda da zafere ulaşmışlardır” diye konuştu.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDU

Bahçeli, “Terörle mücadele konusunda daha öncede belirttiğimiz gibi fikrimiz bellidir. İşte çözüm önerimiz. Yurtiçi ve yurt dışındaki tüm teröristler silahları ile teslim olmalı. Hepsi Türk adaletinin önüne çıkmalı ve hükümlerine razı olmalıdır. Hükümetin görevi hepsini yaka paça yargının önüne çıkarmalı. Çıkmıyorlarsa gereği yapılmalıdır. Terörle mücadelede devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’E MÜTEŞEKKİRİZ

“Milletimiz ve vicdan sahibi her insanımız aziz Atatürk’e müteşekkirdir” diyen Bahçeli, “Türk milletinin maddi ve manevi varlığını çiğnemeye cüret edenlere dur diyen kutlu ve kutsal mücadeleye liderlik yaptı, nur olup istikbaldeki sisli ve gölgeli alanları aydınlattı. Milletimizin içine gömüldüğü hareketsizliği, karamsarlığı, çaresizliği ve şaşkınlığı kolektif akılla tedavi edip, çağın stratejik boşluklarını dolduran ahlak ve adanmışlıkla tasfiyeye girişti ve bunda da çok şükür başarılı oldu. Bağımlılığı elinin tersiyle itip manda ve himaye çabalarını tersledi, müstevli hesapları milletten aldığı güçle tepeledi, işgalcilerin tepelerine yıldırım gibi indi. Diyordu ki; ‘Geçmişi ne kadar unutursak geleceği korumak o kadar zorlaşır.’ Gerçekten de mazinin kudretinden güç alıp geleceğin rotasını çizdi. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni nice badireleri aşarak, nice bedelleri ödeyerek kurdu ve bizlere emanet etti. Atatürk, tam bağımsızlıktır. Atatürk, Cumhuriyettir, cumhurun ta kendisidir. Atatürk Türk milletinin ortak değeridir. Tarihten husumet çıkarmak için yarışanların, Milli Mücadele yıllarına kara çalmak için fırsat kollayanların Cumhuriyet’in miras ve ilkelerine tahammülsüzlükleri on yıllar içinde patolojik bir vaka halini almıştır. Bu durum son derece hazin ve hüsran verici bir vakıadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminden rahatsız olanların, aslında istiklal düşmanı, istikbal kaçkını oldukları aşikar bir gerçektir. Kendilerini Cumhuriyet bekçisi vehmeden ilkesizlerle, Cumhuriyet’i tehdit ve geçmişin inkarı gören istismarcılar aynı anda hem Atatürk’e hem de devletimizin kuruluş esaslarına olmadık zararlar vermişlerdir” ifadelerini kullandı. n İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.